Цалапица с национален протест в София утре

Цалапица с национален протест в София утре

pixabay

A A+ A++ A

Цалапица се готви за национален протест в София. Хората се събират утре в 18.00 часа пред Съдебната палата. В селото остава засиленото полицейско присъствие. Не стихва и напрежението след убийството на 24-годишния Димитър.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов днес трябва да представи новия директор на полицията в Пловдив. Това е Георги Чергов, който е кадър на ГДБОП. До оставката на досегашния директор Васил Костадинов се стигна след серията протести на жителите от Цалапица, които протестираха срещу забавеното разследване на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Междувременно беше отстранен от поста и началникът на Районното полицейско управление в Стамболийски. Хората искат окончателното му отстраняване, а не временно.

Те се срещнаха с временното ръководство на полицията в Пловдив. Ето какво коментираха след това: "То се води разследване, те какво да кажат, те не могат да изкарат нищо наяве. Какво искат тия хора да кажат, нямат право нищо да се изнася", предава БНТ.

"Двамата близнаци трябва да бъдат много по-сурово наказани от закона. Възможно е да бъде повдигнато и друго обвинение, но тъй като главният извършител, така нареченият Рангел Бизюрев го няма и няма данни къде се намира в момента. Трябва той да бъде намерен, доведен, върнат в България, да даде своите показания и едва тогава би могло да се говори за това нещо, а дотогава?

Казват вече, че чадърът е паднал в МВР Стамболийски".

Бизюрев е в Германия, но няма информация от полицията дали е задържан.

#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници