Протестиращите от Цалапица се събират пред Съдебната палата в София

Протестиращите от Цалапица се събират пред Съдебната палата в София

БНР

A A+ A++ A

След дни наред протести в Цалапица, провокирани от жестокото убийство на 24 годишния Димитър Малинов, тази вечер хората от селото се събират пред съдебната палата в София.

Исканията им остават същите - прозрачно разследване и справедливи наказания за виновните, предаде БНР.

Протестиращите не спират да твърдят, че заради бездействието на полицията се е стигнало до бягството в Германия на обвинения за убийството Рангел Бизюрев и до неизясненото участие в него на братята - близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са в ареста с обвинения за укривателството на трупа на Димитър. А родителите на убития младеж дни наред задават едни и същи въпроси - защо разследването се води така, а Динкови не са привлечени като съучастници.

По събирането на нови доказателства се работи активно, включително и по издирването на обвинения за престъплението, увери вчера вътрешният министър Калин Стоянов.

Всички служители, които са бездействали или не са работили както трябва по случая ще понесат своята отговорност, включително наказателна, каза Калин Стоянов.

А за проверката в РУ в Стамболийски и временно отстранения началник Ангел Керпиев, министърът подчерта, че очаква да бъдат открити много нарушения, а Стоянов да не се върне на поста.

В Цалапица остава засиленото полицейско присъствие, а хората там са категорични, че протестите им ще продължат.


#протест #Цалапица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници