Пак протест: Шофьорите на линейки искат увеличение с 600 лева

Пак протест: Шофьорите на линейки искат увеличение с 600 лева

МЗ

A A+ A++ A

Служители на Центъра за спешна медицинска помощ излязоха отново на протест.Те настояват за увеличение на заплатите на шофьорите на линейки с 600 лв.

Протестиращите са възмутени от решението на Тристранния съвет, който определи възнаграждения за сектора с 22% увеличение.

„Възмутени сме от отношението на министъра на здравеопазването. Тристранката няма нищо общо с отпуснатите средства за заплащане на всички колеги в ЦСМП”, заявява за БГНЕС Валери Кузманов, представител на синдиката в ЦСМП-София.

„Стигна се до решението да бъдат отпуснати 30 млн. лв. за всички сектори на ЦСМП в България. Имахме среща с министъра и беше решено увеличението на заплатите да стане по една таблица - от санитари през администрацията до лекарите. Изведнъж Тристранката си прави среща в министерството и казват 22% увеличение на всички, но шофьорите тук са ощетени, защото техните заплати са увеличени с едва 100 лв.”, подчертава Валери Кузманов.

„Излъгаха ни. Купоните за храна също не стигат. Колегите нямат и облекло. Шофьорите получават 1000-1100 лв. чисти пари. Искаме 600 лв. увеличение за тях, 400-450 лв. за фелдшерите и 360 лв. за медицинските сестри”, подчертава още той.

Иван Йорданов, който е шофьор на линейка, пояснява, че искат договореното увеличение на заплатите. „Искаме си нашето възнаграждение, полагаме много труд, той се вижда само от пациентите, но благодарността им не ни храни”, казва той.

Сборният пункт на недоволството е паркингът на площад „Александър Батенберг“, след което протестът ще се премести пред Министерството на здравеопазването.

#линейка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници