Горещата вълна продължава и във вторник

Горещата вълна продължава и във вторник

pixabay

A A+ A++ A

Жълт код за горещо време е обявен за днес, 22 август, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

горещо жълт код

НИМХ

Времето ще бъде отново слънчево и горещо.

В следобедните часове над планинските райони ще има купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София около 33°.

По Черноморието ще бъде слънчево със слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 30° и 34°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра 19-20°.

В средата на седмицата ще бъде горещо, над по-голямата част от страната - и предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. В четвъртък ще има и по-значителна купесто-дъждовна облачност, и на места в Северна България и планините ще превали и прегърми. В Западна България през първия ден ще е почти тихо, през втория ще духа слаб северозападен вятър. В източните райони вятърът ще е слаб до умерен, в сряда от североизток, от четвъртък - от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 33° и 38°.

#жега

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници