Времето: Жега до обяд, после - дъжд, по морето - приказка

Времето: Жега до обяд, после - дъжд, по морето - приказка

Pixabay

A A+ A++ A

В петък ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишават. Ще духа слаб, а в Дунавската равнина до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 31° - 35°С. Около обяд и в следобедните часове ще започне развитието на купесто-дъждовна облачност и на много места над планинските райони ще превали и прегърми. Ще има условия и за градушки!

Времето по Черноморието

През нощта срещу петък на места по Северното крайбрежие са възможни валежи и гръмотевични бури. Над останалата част ще преобладава разкъсана облачност. През деня ще е слънчево. След обяд и с развитие на купеста облачност. Очаквани максимални температури на въздуха - 31-34°С.

Температура на морската вода - 25°-26°С.

Вълнение на морето – 1-2 бала.

Времето в София

През нощта срещу петък очакват се валежи и гръмотевични бури. След полунощ явленията ще затихват. Минималните температури ще се повишат - и ще са между 17-18°С.

През деня ще е предимно слънчево. След обяд и с развитие на купесто-дъждовна облачност. Очакваните максимални температури ще са между 32-33°С.

Времето в планините

Очакваме чудесно време за разходки и туризъм, но нека да бъдем внимателни защото след обяд ще се очакват валежи. До обяд ще е предимно слънчево и топло. След обяд с развитие на купесто-дъждовна облачност над Западна и Южна България.

Ще продължи да духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 22°C, на 2000 метра – около 17°C.

Времето на Балканите

Очакват ни горещини и високи температури. Остава много висок рискът от горски пожари. Времето над целя полуостров ще е по-често слънчево и горещо. Гръмотевични бури се очакват над България и Северна Гърция .

Източник: MeteoBalkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници