Кирил Петков: Ако Борисов иска да си говорим, да се обади (ВИДЕО)

Кирил Петков: Ако Борисов иска да си говорим, да се обади (ВИДЕО)

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

„Моята вяра към и.ф. гл. прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. Това, което видяхме до момента е, че той се занимава с полуполитически дела. Затваря делото или разследването за кюлчетата и пачките, затваря „Барселонагейт”, а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела и разследвания. Нашето доверие към този и.ф. гл. прокурор е под всякакво ниво”, коментира Кирил Петков.

Относно коментарите на Борисов, Петков заяви: "Това, което искам да кажа на Борисов, е - първо, ако иска да си говорим, може винаги да се обади, а не да си говорим през медиите. Надявам се в първите дни на септември да продължим комуникацията. Второто, което ме притеснява много е, че миналия път, когато правителството падна, беше главно заради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем напълно прозрачно - парите да отиват за реално строителство, а не в чували. Това, което в момента се случва, е министър Цеков пуска отново поръчките по най-прозрачния начин електронно и на най-ниска цена. Не може да има корупция сега. И сега въпросът ще бъде, дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство, ще започнат да клатят и сегашното? Защото знам, че става дума за стотици милиони и най-вече за честното строене на тези пътища". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната".

„Септември трябва да го разграфим по ден. Има страшно много закони, които трябва да се случат в септември. Трябва да оправим заедно с ГЕРБ антикорупционния закон и се надявам, че ще имаме един истински закон”, добави Петков.

Той коментира и показното убийство на Алексей Петров: „Просто е безумно 2023 г. да имаме показни убийства и едновременно с това службите за сигурност да не бъдат реформирани. Виждате, че президента не поиска смяната на най-висшата длъжност в професионалната част на МВР. Сигурен съм, че ще направи същото и за ДАНС. Въпросът към ГЕРБ е - защо 3 месеца не вкарваме законите за реформата? Те трябва да се определят дали са с президента или подкрепят реформите в службите”.

„Г-н Божков знаете, че е обвинен по закона „Магнитски”. Знаете, че обвиненията за даване на подкуп са към г-н Горанов, също по този закон. И сега е важно да се разбере, след разследванията на прокуратурата - ще има ли оневиняване и прикриване, от моя гледна точка, или ще се стигне до някакви истини? Знаем, че „Магнитски” беше даден и на двамата. Очаквам прокуратурата и българския съд да си свършат работата, без да се вляят от политическите събития”, коментира Петков относно казуса с Васил Божков, предаде Нова тв.


#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници