Рокади по високите етажи на тотото

Рокади по високите етажи на тотото

тото

A A+ A++ A

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев извърши промени в Управителния съвет на Българския спортен тотализатор.

Освободени са трима членове на УС, включително изпълнителният директор на спортният тотализатор и председателят на борда. На тяхно място са назначени нови членове.

За изпълнителен директор на предприятието е определен Георги Тарлеков с условието да заема длъжността до провеждането на конкурс. Другите двама нови членове са Рада Гьонова и Петър Пейчев, съобщиха от Министерството на спорта.

От там уточняват, че промяната цели подобряване на дейността на Българския спортен тотализатор, предприемане на мерки за оптимизация и усвояване на възможностите, които законът предоставя за развитие на държавния оператор с цел увеличаване на генерираните приходи и осигуряване на повече средства за спорт чрез отчисленията от БСТ.

"Анализите показват, че независимо от много добрите възможности за развитие на дейността на тотализатора, те не се използват пълноценно и ефективно. В същото време са установени случаи на необосновано освобождаване и замяна на дългогодишни кадри. Прилагана е незадоволителна политика относно доходите на заетите в дружеството служители, слаб е и вътрешният контрол", отбелязват от ведомството.

От съобщението става ясно, че досега действащият борд е назначен след бързо проведен конкурс в последните дни на служебното правителство, завършил с договори с освободените лица, от които притеснително са отпаднали клаузи, даващи възможност на следващото ръководство да взема решения за състава на органите за управление на предприятието.

"Виждането на екипа на ММС е, че управителното тяло на БСТ следва да действа много по-решително, с ясна визия и цели, насочени към постигане на по-добри резултати и съществено по-високи постъпления на средствата за спорт. Министър Илиев ще предприеме действия за съществено редуциране на разходите за заплати на органите за управление. Друга важна цел е да се установи справедливо заплащане за всички работещи в Българския спортен тотализатор и по-добри условия за труд. Позицията на ММС е, че сега изплащаните възнаграждения на изпълнителния директор, са непропорционално и прекомерно високи за служител в държавно предприятие. От новия екип се очакват бързи действия, повече прозрачност и ясна отчетност в работата му", твърдят от министерството.

Назначеният за изпълнителен директор на тотото Георги Тарлеков е финансист с дългогодишен опит в администрацията, мениджмънта и управлението на финанси и проекти.

Придобил е магистърски степени по мениджмънт и маркетинг, банки и финансов бизнес и управление на администрацията. Преди да заеме поста е съветник на министър Илиев по финансовите въпроси.

Рада Гьонова е служител на тотото повече от 16 години с експертиза в областта на хазарта. По образование е юрист, също така е магистър по стопанско управление и по право на Европейския съюз.

Петър Пейчев притежава богат опит в реализация на проекти, свързани с аудио-визуални продукти, включително и на такива, финансирани от европейски програми. Бил е управител на водеща продуцентска компания у нас.

#тото

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници