2/3 от десните симпатизанти във Франция искат Саркози за президент

2/3 от десните симпатизанти във Франция искат Саркози за президент
Откакто на 6 май бе победен от Франсоа Оланд, Никола Саркози (на снимката) пази мълчание и не се изказва по въпроси от френската политика. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Две трети от симпатизантите на десницата във Франция искат бившия президент Никола Саркози отново да се кандидатира за поста след изтичането на мандата на социалиста Франсоа Оланд.

Според данните от анкета на института „Ифпоп", поръчана от „Журнал дю Диманш", 64% от десните симпатизанти желаят Никола Саркози да се върне в политическия живот и да бъде кандидат на десницата на президентските избори през 2017 г., предаде БГНЕС.

Останалите 30% предпочитат той да се върне в политиката, но не и да участва в изборите за държавен глава, а само да взема позиция по различни проблеми.

Откакто на 6 май бе победен от Франсоа Оланд, Никола Саркози пази мълчание и не се изказва по въпроси от френската политика, което подхранва предположенията за евентуално негово завръщане.

До 18 ноември чрез гласа на 300 000 партийни членове ще стане известно кой ще е новият водач на дясната политическа формация - Съюз за народно движение – досегашният председател Никола Саркози или бившият премиер и депутат от Париж Франсоа Фийон.

Има и трети кандидат Жан-Франсоа Копе, на 48 г. депутат и кмет на град Мо.

#Съюз за народно движение #Никола Саркози #Франсоа Фийон #Жан-Франсоа Копе #Франсоа Оланд #Президент на Франция #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници