Слънчева неделя, но следобед ще вали и трещи

Слънчева неделя, но следобед ще вали и трещи

pixabay

A A+ A++ A

През деня в неделя ще преобладава слънчево време, като следобед над планинските райони и със развитие на купеста облачност. Почти през целия ден времето ще е приятно и чудесно за разходки и туризъм.

Късно след обяд от запад-северозапад ще започне увеличение на облачността и през нощта срещу понеделник на много места над Западна и Централна България ще превали и прегърми, като по-значителни ще са явленията в Предбалкана, Средногорието и Стара планина. Очкаваме обръщане на вятъра от североизток и се повишава вероятността от възможни наводнения в Западна и Централна България. Очакваните валежи на изолирани места ще надминат 50-70л./кв.м.

Поради очакваните явления е издадено и предупреждение за значителни валежи и гръмотевични бури.

Meteo Balkans издаде карта с предупреждения за опасно време, които са валидни за неделя - 03 септември. (Забележка: Картата показва районите, в които вероятността за опасни явления е най-голяма, но НЕ винаги бурите обхващат зоните оградени на картата!!!)

Жълт код:

Издаваме код за слаби гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л./кв. м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Времето по Черноморието

През нощта срещу понеделник ще преобладава ясно време. През деня ще е предимно слънчево и топло. След обяд повече облаци и валежи очакваме в Странджа!

Максималните температури на въздуха ще бъдат –28-30°С, а на морската вода - 25°-26°С.

Ще наблюдаваме слаб до умерен бриз.

Вълнението ще е между 1-3 бала.

Времето в София

През деня ще е предимно слънчево и горещо. Около обяд от запад облачността ще се увеличи и вятъра ще се усили. Очакват се валежи и гръмотевични бури. Максималните температури ще са между 28-30°С

Времето в планините - до обяд ще е подходящо за туризъм, но след обяд бъдете внимателни!

Отново ни чудесно време за разходки и туризъм, но нека да се вземат под внимание очакваните валежи! След обяд и през нощта срещу понеделник в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, а по откритите и високи части и силен вятър от североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 14°.

Времето на Балканите

През следващите 42 часа синоптичната обстановка в България, Румъния и Гърция ще се усложнява. Очакват значителни валежи и висок риск от наводнения.


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници