Мечка атакува домашно куче и го отвлече, хората в Габровско са в паника

Мечка атакува домашно куче и го отвлече, хората в Габровско са в паника
A A+ A++ A

Жители на село в Габровско разказват, че са станали свидетели на нападение на мечка.

Сиси Иванова твърди, че кучето ѝ било нападнато и отмъкнато от дивото животно. Случката е от 10 септември и се разиграла в село Камещица. Жената допълва, че всичко станало много бързо, а хората не успели на направят нищо - дори да снимат.

"Току-що в село Камещица, община Габрово, мечка отмъкна собственото ни куче, видяхме я с очите си, но нямахме време да снимаме!", пише Сиси Иванова.

"Стана страшно и за хората, живущи в тези села!", заключава тя.

Тя не разкрива каква е била съдбата на домашния любимец. Не е известно дали институциите са уведомени за случая.

Припомняме, че през този сезон зачестиха срещите с мечки и оплакванията на жители от села в Габровско.

В края на месец август, живущи в две габровски села алармираха, че мечки кръстосват улиците край домовете им посред бял ден. Най-напред от село Жълтеш, а след това и от Стоевци се оплакаха, че дивите животни са слезли при хората.

След това, в социалните мрежи, от други габровски села и крайни квартали споделиха, че хищници от вида навестяват и тях.

Припомняме,че заместник-кметът на община Габрово Мария Йозова дори уточни, че ситуацията е тревожна, а проблемите с мечките са започнали още през април. „ Вече 5 месеца сигналите, които подаваме, се препращат от една институция в друга.

Събира се комисия, която описва щетите, но това се случва след набезите. Реални действия до момента не са предприети”, уточни Йозова, цитирани от Дарик. Тя добави, че в правомощията на администрацията е единствено да участва в комисията, която се създава.

Заради проблема са изпратени писма до министъра на земеделието и храните и министъра на околната среда с искане за съдействие.

#мечка #кафява мечка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници