ВИДЕО Мечка държи на тръни Троянско - прави пакости, без да се плаши от хора и коли

ВИДЕО Мечка държи на тръни Троянско - прави пакости, без да се плаши от хора и коли
A A+ A++ A

Габровско мече продължава да обикаля из Троянско, което създава опасна ситуация и за хората, и за самото животно.

Животното е забелязано в различни части на района, включително в населените места Врабево, Белиш, Патрешко и махала Баба Стана.

Мечето не се притеснява от автомобили и хора, което е най-притеснителното. То е заснето да се разхожда по пътищата, да влиза в дворове и да напада пчелини.

Габровското мече продължава да е проблем за жителите на Троянско

Пчелина на Марин Ичев в Белиш, мах.Маргатина

Според инж. Милко Станчев, директор на Териториално поделение на Държавно горско стопанство – Троян, мечето е около двегодишно и тежи около 90 кг. Има нашийник и се следи постоянно.

От ТП на ДГС ни уверяват, че се работи по проблема с мечките и прогонването на габровското мече.

Станчев посочи и мерките, които могат да се вземат от страна на стопаните и собствениците на пчелини. Мечето се плаши само (засега) от камера с аларма и елпастири , поставени на кошерите.

Също така инж. Милко Станчев помоли гражданите да са много внимателни при среща с мечка, защото не се знае кога животното може да скочи върху човек. Действията са непредсказуеми.

Някои от важните аспекти и действия, които могат да бъдат предприети, включват:

Предупреждение на гражданите:

Хората, които живеят или работят в района, трябва да бъдат наясно с методите за самозащита при среща с мече. Това включва правилното поведение и използването на средства за отблъскване.

Работа с пчелини:

Собствениците на пчелини трябва да предприемат мерки за защита на своите кошери. Използването на камери с аларми и елпастири може да помогне да се предотврати нападение на мечка.

Сътрудничество:

Сътрудничеството между различни институции, стопаните и общността е от съществено значение за решаване на проблема с мечката. Този вид сътрудничество може да доведе до по-ефективни решения.

Ситуациите с дивите животни могат да бъдат сложни и опасни, затова е важно да се действа с грижа и компетентност, за да се предотвратят евентуални инциденти и да се защити както живота на хората, така и на животните.

Важно е да се намери решение, което да бъде ефективно и безопасно за всички страни.

#мече #кафява мечка #мечка #Троян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници