Мултимилиардер разкри защо инвестира основно в Биткойн

Мултимилиардер разкри защо инвестира основно в Биткойн
A A+ A++ A

С развитието на криптовалутната индустрия в нея навлизат все повече хора, включително известни личности като Рикардо Салинас Плиего.

Неотдавна той оповести инвестициите си, които се състоят основно от дялове в Биткойн (BTC), платформата за бизнес разузнаване MicroStrategy, различни предприятия за добив на Биткойн, петролни предприятия и компании за добив на злато.

Мексиканският милиардер, известен и като основател на корпоративния конгломерат Grupo Salinas, сподели информация за инвестиционния си портфейл и изрази силен интерес към Биткойн по време на подкаст интервю с Натали Брюнел. Салинас приписа голяма част от разбирането и оценката си за Биткойн на Сайфедеан Аммус и неговата книга “Стандартът Биткойн“, пише cryptodnes.bg.

Що се отнася до “Стандартът Биткойн“, Салинас подчерта как трудът на Аммус предоставя цялостен преглед на парите, разяснявайки отчетливите предимства на децентрализирания финансов актив (DeFi) в сравнение с конвенционалните финанси. Той подчерта, че Биткойн предлага защита срещу манипулиране или злоупотреба от страна на властите и финансовите институции: Трябва да отдам дължимото на моя приятел Сайфедеан Аммус заради книгата му “Стандартът Биткойн”. Той наистина го разясни. Това, което той направи, беше да събере в една малка книга всички неща за Биткойн, историята на парите, как са се развили и как са били използвани от правителството, а сега как с това нещо не може да се злоупотребява, то е Библия.

Книгата на Аммус навлиза дълбоко в историческите основи, които проправят пътя за появата на Биткойн като алтернатива на традиционната валута. Тя също така проучва икономическите, социалните и политическите последици от този революционен дигитален актив. От известно време Салинас е горещ поддръжник на книгата на Аммус, като дори я препоръчва наред с произведения като “Изкуството на войната” на Сун Дзъ и “La rebelión de Atlas” на Айн Ранд в платформите си в социалните мрежи.

#Bitcoin

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници