Пълнени чушки с патладжан и тиквички: Рецепта на Иван Звездев

Пълнени чушки с патладжан и тиквички: Рецепта на Иван Звездев

Кухнята на Звездев

A A+ A++ A

Продукти:

- 1 кг зелени чушки за пълнене

- зехтин за поливане

- 1 ч.л. сол

За плънката:

- 100 - 150 г краве сирене

- 1 малък патладжан - 200 г

- 1 малка тиквичка -100 г

- 2 стръка пресен лук или 1/4 глава стар кромид

- 1 стрък пресен чесън или 1 скилидка

- 4 стръка магданоз

- 4 стръка копър

- 4 филии по-стар хляб

- 8 с.л. зехтин

- 1 ч.л. сол

За подлучения сос:

- 1 кофичка кисело мляко

- 2 скилидки чесън

- 1 с.л. зехтин

- 1 ч.л. сол

Приготвяне:

Нарязваме патладжана и тиквичката на малки кубченца, а чесъна и лука наситняваме. Задушаваме ги за 7-8 минути в сгорещен зехтин, като разбъркваме периодично. Посоляваме и добавяме нарязан на кубчета хляб. Пържим за няколко минути и поръсваме с наситнените подправки. Оттегляме от котлона, отгоре поръсваме с едро настъргано сирене и размесваме добре. Почистваме чушките от дръжки и семки, посоляваме ги отвътре и ги пълним с приготвената плънка. Затваряме с капаче и поставяме в тава. Поливаме обилно със зехтин и поставяме в средата на предварително затоплена фурна. Печем на 180 градуса за 30 минути. Приготвяме соса. В хаванче счукваме скилидки чесън заедно със сол и ги прехвърляме в купа. Слагаме кисело мляко и разбъркваме много добре. Поливаме със струйка зехтин и поднасяме с пълнените чушки.

#рецепта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници