След изказването на Борисов, което уж не чул: Денков клекна, кани "терористите" на среща

След изказването на Борисов, което уж не чул: Денков клекна, кани "терористите" на среща

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

"Ще поканя зърнопроизводителите за следваща среща, надявам се да се отзоват. Не виждам основания за отказ", каза премиерът

Премиерът Николай Денков няма да иска оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Това стана ясно от думите му след връчването на грамоти на ученици олимпийци, завоювали медали за страната на различни международни състезания.

Денков не бил запознат с казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес заяви, че "имаме слаб земеделски министър, а икономическият отсъства" и че "премиерът и зърнопроизводителите трябва да спрат с тежките квалификации и закани", но уточни:

"Няма какво да го коментирам. Това, което отново ще повторя, е, че земеделският сектор получава изключително сериозни субсидии и помощи. Те бяха увеличени миналата година и тази година с 426 млн. лв. допълнително във връзка с войната в Украйна. Тук изобщо не можем да говорим за това, че няма подкрепа за сектора от страна на държавата. Важно е да видим средствата, които са налични, как да се използват най-ефективно и къде има специфични проблеми. Като цяло секторът не е проблемен, това е един от най-успешните сектори в България", каза министър председателят.

"За момента не виждам причина да виждам оставка на министъра на земеделието Кирил Вътев, той е под изключително сериозен натиск от всички страни. Когато влезем в дискусия, той е изключителен експерт, човек от практиката. Разговорите са много полезни. Това, което виждам, е натрупан набор от изключителни проблеми, които той трябва да решава в кратки срокове. Това, което спомена той, е, че често не получава необходимото съдействие от администрацията, но това вече е негов проблем", допълни още Денков.

"Ще поканя зърнопроизводителите за следваща среща, надявам се да се отзоват. Не виждам основания за отказ", каза премиерът.

"Проблемите не се решават със заплахи и стачки, а когато се седне на масата и се обсъждат конкретни числа, кой какво е получил, какво е загубил и какво очаква", каза премиерът, предава БТА.

По-рано през деня пък Денков заяви по адрес на зърнопроизводителите, че не преговаря с терористи.

За понеделник от бранша обявиха протести на няколко места в страна с блокади на пътища. Те изразяват недоволството си срещу решението на парламента да отпадне забраната на зърно от Украйна, напомня "24 часа".

#акад. Николай Денков #терористи #зърнопроизводители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници