Докъде я докарахме! Райският газ - с отстъпка за първия учебен ден

Докъде я докарахме! Райският газ - с отстъпка за първия учебен ден

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Цената на райския газ се продавала на по-ниски цени, заради първия учебен ден.

Въпреки забраната на депутатите за употребата на райски газ, такъв все още се продава у нас.

Това показа репортаж на NOVA. Екип на телевизията успява да си купи капсули с райски газ без никакъв проблем. Цената на три кутии с 10 капсули във всяка е общо 24 лв. Освен от магазина, райски газ без да ни искат лична карта можем да си купим и онлайн. Цената за 1 бутилка е 60 лв.

"Употребата на райски газ е повсеместна, а щетите може да са необратими", обяснява бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

„Райският газ преди години беше широко разпространен за анестезиологични нужди. Последните години той абсолютно излезе от употреба. Прилагането на какъвто и да е тип медикамент, който променя психичното състояние на човека е неприемливо”, заяви той.

По думите му при по-високо дозиране на райския газ и промяна в съзнанието може да се получат трайни физически увреждания.

„Когато човек започне да употребява психоактивни субстанции, обичайно увеличава броя им с годините. Това показва опита ни”, каза още Ненков. Дали държавата ще успее да спре безконтролното продаване на райски газ на непълнолетни и да спази собствения си закон, предстои да разберем"


#райски газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници