Експерт: Военният дрон край Тюленово носи мина, възможно е да е на ВСУ

Експерт: Военният дрон край Тюленово носи мина,  възможно е да е на ВСУ

ФБ/Радослав Русев

A A+ A++ A

Сигнал за дрон с предполагаема бомба в района на Тюленово. В социалните мрежи са публикувани снимки от Радослав Русев. Той твърди, че до късно снощи устройството е било заседнало на скалите и е имало светлинна индикация.

Димитър Ставрев е експерт от сп. „Клуб Криле”. Според него към безпилотния летателен апарат има прикрепена мина. „Това е типична конфигурация от конфликта в Украйна. И двете страни използват подобни апарати”, категоричен е Ставрев. По думите на специалиста може да се предположи, че това е един от дроновете, които се използват от украинските въоръжени сили за атака над Кримския полуостров. „Сблъсъкът не е бил достатъчно силен, за да се взриви устройството”, допълва експертът.

В ефира на „Здравей, България” случилото се коментира и Радослав Русев, който е заснел дрона. По думите му първоначално от спешния телефон 112 помислили, че сигналът е фалшив. Цялото устройство е дълго между 3 и 3.5 м, обясни свидетелят, а бомбата – около 50-60 см. В района има ресторант и хотели, а институциите бездействат вече 10 часа, допълни Радослав Русев. Гости на хотела, който менажира той, са видели дрона да се носи в морето на няколко километра от скалите, на които е заснет.

NOVA се свърза с кмета на Тюленово. Тя нямаше информация за случилото се.


#мина #дрон #Тюленово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници