Валентин Велчев вдъхнови художник за нов портрет на Ванга

Валентин Велчев вдъхнови художник за нов портрет на Ванга

Личен архив

A A+ A++ A

Младият певец Валентин Велчев е вдъхновил художник от самоковското село Ковачевци да нарисува нов портрет на Ванга. Любимецът от Пирин Фолк направи впечатляващ концерт в селото, където се събират цели три планини - Рила, Верила и Витоша.

Рециталът бе по случай празника на селото и събора, който се проведе за първи път след 3-годишна пауза заради пандемията от коронавирус. "Благодаря за поканата на кмета Йорданка Бекярова. Тя ми сподели, че е слушала дебютния ми албум "Аз съм Валентин" и много е харесала песента "Ванга", която изпълняваме с Ели Кордева и Светоглас. Разказа ми за местен художник, който от много време искал да нарисува пророчицата, но все нещо все го спирало. Та кметицата му пуснала песента и след като я чул, той получил творчески импулс да започне картината. Това страшно много ме зарадва и с нетърпение очаквам да я видя готова. Г-жа Бекярова ме помоли да включа "Ванга" в програмата си и аз с удоволствие я изпях за всички жители и гости на Ковачевци", разказа носителят на наградите "Певец на годината 2021" за дебют и "Албум на годината 2023".

Всяка една от песните на Валентин Велчев е посрещната и изпратена с аплодисменти, на площада хората се виели на няколко реда, а посланията от мелодиите му стоплили сърцата на млади и стари. Валентин Велчев изненадал ромската част от публиката на концерта си със свое изпълнение на популярния хит на Рико бенд "Барби", заради което го възнаградили с щедри бакшиши.


#Валентин Велчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници