Петокласник намери портфейл с пари и документи в рейс в Бургас и стана герой

Петокласник намери портфейл с пари и документи в рейс в Бургас и стана герой
A A+ A++ A

Не съм мислил да задържа парите, които намерих в автобус, защото е лошо и не съм такъв човек. Това сподели пред Нова телевизия петокласникът Йоан Милов от Бургас.

Той намери в автобус на градския транспорт изгубен портфейл с пари и документи за самоличност и веднага предал намерената вещ в най-близкия пътнически терминал.

Рядко се срещат такива деца, каза собственичката на изгубената вещ и едва не се разплака от вълнение.

Благодаря, че си добър човек и че си наш ученик, добави директорката на Основно училище „Антон Страшимиров” Диана Петкова.

Ръководството на учебното заведение разбрало за постъпката на Йоан, след като собствениците на парите и документите се обадили на директора, за да изкажат благодарност и да похвалят петокласника.

„Жена ми се притесни много. В един момент се усеща, че го няма портмонето и се обажда в крайната спирка, където е. Казват „Нямаме такова”. След 15-20 минути детето го намира и ѝ се обаждат. Взехме телефона, разбираме къде учи, къде живее - всичко и искаме да благодарим. Този жест, който направи, е за подражание на всички деца. Това е Йоанчо, нашата гордост”, разказва Красимир Димитров.

Семейството вече е направило подарък на петокласника.

„Бях ходил до работата на майка ми и се качих в автобуса и седнах на седалката. Маратонката ми беше отвързана и аз клекнах да си я завържа и видях портмонето. След това го взех, прибрах се вкъщи, отворих го и видях дебитна карта, лична карта, карта за автобус и пари”, спомня си момчето.

В портфейла, освен документите за самоличност, имало и 200 лв. Ученикът се сетил да отиде до най-близкия пътнически терминал, за да предаде намерената вещ на служителите. Оставил двете си имена и телефон за контакт. Дори не му минало през ума да вземе част от парите.

Само след 20 минути портфейлът бил върнат от служителите на общинската фирма „Бургасбус” на собственичката. Жената позвънила в училището, за да разкаже за добрата постъпка.

Йоан вече се чувства герой в училището, в което всички знаят за постъпката му.

„Аз реших, че това е нещо, което трябва да се сподели със всички, като искам да благодаря и на родителите, защото те са тези, които са възпитали и подкрепили детето в неговата постъпка. Ние сме горди, че е наш ученик, че е в нашето училище и ще бъде за пример на всички”, каза още Диана Петкова.

#Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници