Кауфланд изтегля опасен продукт - ако се консумира може да стане страшно

Кауфланд изтегля опасен продукт - ако се консумира може да стане страшно
A A+ A++ A

Ravensburg Milchwerke GmbH изтегля различни продукти с извара като предпазна мярка за защита на потребителите. Стоките се продават в магазините на "Кауфланд".

Мярката идва след вътрешно идентифициране на потенциален риск от наличие на метални частици. Дружеството реши да приложи принципа на предпазливостта и да изтегли всички потенциално засегнати партиди. Тази процедура се извършва в пълно сътрудничество със здравните органи и при пълно спазване на процедурата за информиране на нашите клиенти-дистрибутори.

Продуктите са по рафтовете в цяла Европа от средата на август. Продажбите на засегнатите продукти са спрени незабавно.

Потребителите, които са закупили засегнатия продукт, се призовават да не го консумират и да изхвърлят храната или да я върнат в магазина. Сумата за покупката ще бъде възстановена.

Металните частици в храната могат да причинят вътрешни наранявания, както и наранявания на устата и гърлото, ако се консумират. В този случай или при съмнение за вътрешни наранявания потребителите се призовават да се консултират незабавно с лекар и да съобщят, че е консумиран замърсен продукт.

При запитвания на разположение на потребителите е националният безплатен клиентски телефон 0800 12 220.

Безопасността на нашите клиенти и качеството на нашите продукти са наши основни приоритети. Изказваме съжаление за инцидента и сме направили всичко възможно да разрешим случая, за да гарантираме, че нашето производство продължава да отговаря на строгите стандарти за качество и безопасност на храните.

#Кауфланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници