Известен бизнесмен бие аларма за срив в цените на имотите - съветва да купувате сребро и биткойн

Известен бизнесмен бие аларма за срив в цените на имотите - съветва да купувате сребро и биткойн
A A+ A++ A

Робърт Кийосаки, широко признат с бестселъра си "Богат татко, беден татко“, издаде нов съвет. В скорошна публикация в социалните мрежи той отново изрази подкрепата си за биткойн (BTC), злато и сребро.

Този път Кийосаки отбеляза, че смята въпросите, които е получил относно бъдещите цени на BTC, златото и среброто, за глупави и че най-важният трябва да бъде колко от активите притежават инвеститорите днес.

В поста си американският бизнесмен каза, че цените на BTC, златото и среброто са "изгодни“ днес и може да не са такива утре, така че да се тревожите за техните цени през 2025 г. е глупаво.

"Постоянно ме питат "Каква цена ще бъде златото, среброто или биткойните през 2025 г. Моят отговор е, че това е глупав въпрос. По-важният въпрос е колко злато, сребро, биткойни имате ДНЕС? Те са изгодни днес, но няма да са утре. Америка е разорена. Купете си ги днес, преди акциите, облигациите, недвижимите имоти да се сринат и хората да се втурнат да купуват злато, сребро или биткойни “, написа той в "Туитър".

Той дебело подчертава, че най-доброто време за закупуване на активите е сега.

Според Кийосаки биткойн е уникална технология и най-добрият хедж фонд за борба с инфлацията и има огромни шансове в бъдеще той да успее да надделее над всички останали активи, напр. акции, държавни облигации и др.

Кийосаки вярва, че правителството може да се опита да убие биткойн чрез правила за забрана, за да запази конкуренцията на централизираните облигации.

Подобна прогноза дойде от мениджъра на най-големия хедж фонд в света Рей Далио, който вярва, че ако биткойнът стане твърде успешен, то тогава правителствата ще намеря начин да го "убият".

Към момента текущата цена на Bitcoin е около 48,886.54 лв.

#сребро #злато #биткойн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници