СНИМКИ "Господарите" осветлиха схема на скандалния политик Георги Цанков за над 4 млн. лв. с опасна храна за деца в Пловдив

СНИМКИ "Господарите" осветлиха схема на скандалния политик Георги Цанков за над 4 млн. лв. с опасна храна за деца в Пловдив
A A+ A++ A

"Господари на ефира" разкри огромен проблем в Пловдив, свързан с хиляди деца.

Репортери на предаването огласиха свое разследване, от което става ясно, че училища и детски градини получават храна със съмнително качество от фирма на председател на общински съвет на община Родопи.

Доставчик на негодните храни е фирмата “Фууд деливъри експрес”, а едноличен собственик на капитала ѝ е Георги Цанков (на снимката до холивудската легенда Силвестър Сталоун). Той е досегашен председател на общинския съвет и вероятен кандидат за кмет на района на предстоящите местни избори.

Само за година фирмата му “Фууд деливъри експрес” е спечелила обществени поръчки за изхранване на деца на обща стойност 816 280,15 лв. А според системата за бюджетни плащания фирмата е получила общо над 4 300 000 от бюджета от 2016 година насам.

Всъщност през годините нееднократно родители са сигнализирали за проблеми с храната, доставяна от въпросната фирма. Уви, институциите не взимат мерки.

Сигналът на родителите

Родителите споделят изключително притеснителни снимки на храната, която децата им получават. Освен скъпа – 9 лева за еднодневен купон, тя е с лош вид. Видимо стари и негодни продукти се получават в столовете, обслужвани от въпросната фирма. Директорите на училища нямат решение. Подписали са договори за 5 години и видимо имат притеснения да опитат да ги прекратят.

Подобна е реакцията и на останалите институции, към които хората са се обръщали – прехвърляне на топката и никакво решение на проблема. А ето и снимките, които родители ни изпратиха:

Очаквайте скоро нашите разкрития от случващото се в склада. Ще видите и опита ни за среща с братя Цанкови – собствениците на съмнителния склад, пишат Господари на ефира.

#Георги Цанков #детски градини #училища #хранене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници