БСП се обяви против намерението да дарим на Украйна комплекс С-300

БСП се обяви против намерението да дарим на Украйна комплекс С-300
A A+ A++ A

БСП се обяви срещу намерението на управляващите да бъдат дарени неизправни зенитно-управляеми ракети за Украйна. Предложението е записано в Проект на решение, подписано от председателите на трите парламентарни групи, подкрепящи правителство, и ще бъде обсъждано на извънредно заседание на комисията по отбрана днес, обясни Атанас Зафиров, зам.-председател на ПГ на БСП. Решението даде повод левицата отново да поиска оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев:

"Управляващото мнозинство е на път да извърши поредното национално предателство - имат намерение да дарят последната останала надеждна защита на небето над София и над ядрената централа, а менно - зенитно ракетните комплекси С-300 на Украйна. Под формата на боеприпаси. Първо, се подаряват боеприпасите, след което става ясно, че самите комплекси са неизползваеми, а следващата стъпка да бъдат подарени и комплексите. Искам да попитам кой носи политическата отговорност и кога най-после министър Тагарев ще си подаде оставката за нещата, които върши".

Според Зафиров управляващите и лично министър Тагарев трябва да обяснят защо Украйна може да ремонтира тези боеприпаси и как България подобрява отбранителните си способности с това дарение.

#оръжия #оръжия за Украйна #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници