НС отхвърли искането на ИТН за изслушване на Мария Габриел, Йорданов: Традиция е на власт да бъдат национални предатели

НС отхвърли искането на ИТН за изслушване на Мария Габриел, Йорданов: Традиция е на власт да бъдат национални предатели

фейсбук

A A+ A++ A

ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ извършиха национално предателство, гласувайки френското предложение, което вдигна ветото за присъединяването на Северна Македония в Европейския съюз. Сега същите скриват вицепремиера и външен министър Мария Габриел.

Това заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов декларация от парламентарната трибуна.

В началото на заседанието депутатите отхвърлиха предложението на ИТН да бъде изслушан външният министър Мария Габриел по темата със Северна Македония.

Няма традиции в политиката, но има една традиция, която се спазва - властта да бъдат националните предатели. Този парламент спазва традицията и е последователен, добави депутатът.

Скопие ще да получи поощрителен жест към присъединяването си в ЕС, при условие, че тормозят наши сънародници. Тези българи в Северна Македония не са ваши сънародници, защото вие не сте българи, посочи още Йорданов.

НС отхвърли и предложението на "Възраждане" първото гласуване на промени в Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, да бъде разгледано в петък. Първа точка в дневния ред за днес е разглеждане на проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна. По искане на БСП бе дадена почивка преди дебата по проекторешението, за да може да бъде повикан министър Тагарев в парламента.

#Тошко Йорданов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници