Жена намери портфейл в Бургас и си го прибра, но камери я заковаха и сега ще си изпати

Жена намери портфейл в Бургас и си го прибра, но камери я заковаха и сега ще си изпати
A A+ A++ A

Жена, която е намерила портфейл на оживена улица в Бургас, загази. Пред бТВ собственикът на загубената вещ каза, че разполага със записи от охранителни камери и се установява самоличността ѝ, а водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев обясни, че тя носи наказателна отговорност. Това се нарича вещно укривателство, уточни той.

„Районът, в който Марио Киров е изтървал портфейла си, е доста оживен. Наблизо има детска градина, жилищни кооперации, много магазини“, добавя кореспондентът Лора Стаматис.

„На 20 септември около 16:00 часа по време на работа със служебната кола изпада портфейла ми и ние потеглихме. След около 15 минути се върнах и го нямаше. Подадох жалба в полицията и започнах да търся съдействие, разглеждахме записи от охранителни камери“, разказва Киров.

„Имаше достатъчно пари и всичките ми важни документи бяха в него – лична и служебна карта, талони на автомобили“, добавя той.

„Установяваме самоличността на човека, който го взима. Не е за парите и за документите, но жената е много нагла и искам да се покаже лицето й. Тя явно е решила да си ги прибере“, коментира мъжът.

„Надявам се, жената да се покае и ако не намери смелост да се свърже с Марио, да предаде намереното в някой от близките магазини“, каза пък Лора Стаматис.

„БТВ разполага с кадри, на които се вижда лицето на жената, която прибира портфейла, но по закон нямаме право да ги разпространяваме. Ако ни бъдат поискани от компетентните институции, сме готови да ги предоставим“, заяви Йочев.

„Надявам се полицаите да не се налага да я привикват, след като видят лицето й, а да прояви инициатива и да върне взетото. Ако не го върне, ще публикуваме кадрите“, предупреди обаче колежката му Мария Цънцарова.

#Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници