Делян Добрев за бюджета: Приходната част не върви, сметката не излиза

Делян Добрев за бюджета: Приходната част не върви, сметката не излиза
A A+ A++ A

Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев предупреди за проблем в приходната част на бюджета.

Добрев е един от тримата народни представители - заедно с Венко Сабрутев от ПП-ДБ и Йордан Цонев от ДПС, внесли проект на решение за удължаване на срока за внасяне на бюджета за 2024 г.

Основната причина е депутатската ваканция до началото на ноември и кампанията за местни избори, обясни Добрев.

"Моето лично мнение е, че забавянето се налага заради това, че не излизат сметките. Приходната част на бюджета за тази година не върви. За да се вмъкнем в 3-те процента, ще се съкратят разходи. Същия проблем има финансовото министерство и за следващата година. Това е нещо, за което ние предупреждаваме от 3 години", каза Делян Добрев, който критикува част от предложенията на финансовия министър Асен Василев, включително идеята за т.нар. "донос - бонус" - за връщане на отстъпка срещу касова бележка и увеличаване на ДДС за ресторантьорите.

"Ще чакаме да видим какво ще ни предложи кабинетът. Те трябва да докажат с разчети, че при увеличение на 20% на ДДС приходите няма да останат същите. Доколкото знам, при намаленията приходите се запазиха и дори се увеличиха - т.е., по-ниската ставка увеличава общия размер на приходите. Ако вдигнем на 20% отново ДДС за ресторантьорите, може секторът отново да излезе в сивия сектор", добави депутатът.

#Делян Добрев #бюджета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници