Адвокат по делото за разменените бебета в „Шейново“ с нови разкрития по случая

Адвокат по делото за разменените бебета в „Шейново“ с нови разкрития по случая
A A+ A++ A

Приключи първо заседание в Софийския градски съд по делото за обезщетение на едно от семействата с разменените бебета. Искът беше внесен от адвоката на семейството Стоян Стойков и е в размер на 300 000 лева - обезщетение на майката, бащата, по-голямото им дете и дядото на размененото бебе.

Дотук се е стигна, след като болницата отказа доброволно да обезщети семейството. Адвокатката на лечебното заведение заяви, че са разпитани свидетели. Сред тях и акушерка, която е заявила пред съда, че при изписването на бебето двете гривни са сравнени и всичко е било наред.

В интервю за NOVA майката на едно от разменените бебета бе категорична, че е била изписана набързо и документите са й били пъхнати в ръцете.

Адвокатът на семейството заяви след заседанието, че сред свидетелите е липсвала акушерка, която е била на смяна в деня на раждането на двете деца и е напуснала работа 2 дни след това.

Казусът стана публичен през декември 2022 г., повече от два месеца след раждането на децата. След като втори ДНК тест установи размяната, двете майки се съгласиха децата да бъдат отглеждани от биологичните си родители. Наложени бяха и дисциплинарни наказания на няколко души от персонала на болницата.

#"Шейново"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници