Зимни курорти предлагат апартаменти на ротация

Зимни курорти предлагат апартаменти на ротация
A A+ A++ A

Пуснаха апартаменти на ротация в Банско и Пампорово за 700-800 лв. на месец, показа проверка на „Телеграф“. Баби, внуци, братовчеди наемат едно жилище за цял месец, за да им излезе по-евтино и след това се редуват за престоя, разказаха брокери. Едно и също студио излиза 100 лв. на вечер, ако се вземе само за седмица, докато за месец цената пада със 75 лв. на ден, показаха изчисления.

Цени

В Банско и Пампорово най-търсени са луксозно обзаведените студиа с голяма баня, кухненски бокс и спалня. В Банско цените им тръгват от 100 лв. на вечер и минават 130 лв. За месец наемът на жилище от 40 квадрата върви около 750 лв. В Пампорово също има много оферти за едностайни под наем със същата квадратура, като в повечето случаи е обявена цена на една нощувка, която тръгва от 70 лв. и минава 150 лв. Месечният наем излиза 800 лв., обясниха брокери. По думите им апартаментите на ротация се превръщат в тенденция за ваканционните имоти. Така се спестява сериозна сума и в същото време се осигурява почивката на цялата фамилия, коментираха агенти. Някои наемат студио и се редуват с баби, други с братовчеди, трети с приятели. Апартаментите имат всичко необходимо за дълъг престой – готварски печки и пълно кухненско оборудване – тостер, микровълнова, кафе машина. Повечето са с пералня, а някои разполагат и със съдомиялни.

Условия

Някои собственици поставят условие имотът да се наеме за минимум три месеца, уточниха брокери. Други дават апартамента с уговорката вътре да не се водят домашни любимци и да не се пуши. Сред изискванията на клиентите обикновено е имотът да е близо до ски пистата и да е в голям комплекс, който да разполага с различни удобства - закрит басейн, спа център, фризьорски салон. Собствениците на имотите предупреждават клиентите си, че повечето подобни екстри работят само сезонно и е възможно, ако се наеме студио през октомври например, спа центърът все още да не работи. Повечето обекти отварят през ноември.

#зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници