На косъм! Дърво се стовари върху кола в София, по чудо се размина без жертви

На косъм!  Дърво се стовари върху кола в София, по чудо се размина без жертви

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Репортаж по сигнал на зрители на NOVA. Огромно дърво се стовали върху автомобили в столичния квартал "Лозенец". По чудо се размина без пострадали, но материалните щети са значителни. Хората твърдят, че много преди този случай са подавали сигнали за дървото, което се намира на метри от домовете им.

Неделя следобед. Юлия Георгиева се прибира вкъщи заедно с 5-годишния си син. Паркира на обичайното място. „Три минути след това мъжът ми се прибра в шок. Каза, че е паднал клон върху колата. И при слизането ми видях, че този клон е буквално с размерите на едно дърво. Малката беля”, разказва Юлия Георгиева, потърпевшата.

И късмет, че в този момент не са били в колата. Под падналия клон е и колата на Тони Боев. „Чух някакъв трясък. И видях просто как дървото е паднало върху задната кола, но видях, че има щети и на моята. Жалкото в случая е, че всички казват – "Добре, че нямаше някой на улицата, на тротоара. Но докато си повтаряме така, опасявам се, че ще се случи и подобно нещо", посочва Тони Боев, потърпевш.

Жителите на района казват, че същото дърво не за първи път им създава проблеми.
„От това дърво преди няколко месеца падна също един голям клон. И отново викахме екип да го отстранят. Преди 3 години една съседка е пускала жалба за въпросното дърво - че е опасно и не са обърнали внимание”, твърди Юлия.

От столичната община обясниха, че миналата година са имали сигнал, но за друго дърво на същата улица. И допълниха, че регулярно правят проверки. „Специално район „Лозенец” е изключително наситен с дървета, храсти. Mного е зелен самият район и просто има много работа", заяви Светлин Станков, БКС "Лозенец", район „Лозенец”, СО.

„Да не забравяме, че през вчерашния ден имаше силни ветрове. При такива по-силни пориви на вятъра - и здрави дървета може да бъдат изкоренени", подчерта и арх. Димитър Данчев, директор на дирекция „Зелена система”, СО.

Потърпевшите са категорични, че ще потърсят компенсация за нанесените щети.

#София #дърво

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници