Нашенка от Израел: Страх ни е да излезем от вкъщи, децата изпадат в паника

Нашенка от Израел: Страх ни е да излезем от вкъщи, децата изпадат в паника

pixabay

A A+ A++ A

Чувстваме се застрашени, каза пред БНР българката Цанка Васкова Ениф, която е с двойно гражданство и се опитва да напусне Израел заедно с двете си деца, за да се прибере в България.

Страх ни е да излезем от вкъщи, децата изпадат в паника, сподели тя и добави, че от самото начало е започнала да търси българската консулска служба в Тел Авив.

"Исках да напусна Израел с децата си. Искахме да стигнем до България. Започнахме да търсим всякакви начини. Паралелно с тези мои опити купих билети за една от нискотарифните компании. Тази сутрин трябваше да излетя, но полетите бяха отменени. Полети няма до 15.10. До вчера от консулската служба не ми се обадиха. Вчера вечерта ми се обадиха и казаха, че ще бъдем включени в списъците".

Според нея е абсурдно да насочват жена с две деца към Йордания. Тук съобщават, че не е редно въобще да се пътува, където има палестински граждани, добави Цанка Васкова.

"За втория полет, когато говорих с тях, те ми казаха, че нямат информация дали ще има друг такъв полет. След това те са правили списъци, в които е имало не само временно присъствали на територията българи, а е имало и постоянно живеещи тук българи. Имало е хора с двойно гражданство. Във втория самолет е имало най-малко 15 души чужди граждани, които нямат нищо общо с България. Докато ние чакаме и си мислим, че някой ще ни потърси, други хора, които са от ЕС, просто са се качили. С мен се свърза съгражданин, който ми каза, че също не е качен. Той е български гражданин, без да има друго гражданство. Има много хора, има майки с деца, които не са качени и са звъняли от самото начало. Надяваме се, че ще организират още един полет", разказа българката.

Тя живее в град, близо до Тел Авив. "Препоръчва се всеки да остане в дома си. Който не е необходимо да излиза, е по-добре да си остане вкъщи", посочи тя. Според нея е притеснително, че:

"На ниво държавна сигурност и разузнаване проникването на терористите не беше предвидено. В Израел имаше доста празници и по иницата Газа не е имало много голямо присъствие на нашата армия".

#Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници