Тагарев: Видяхме ужасяващи кадри от Израел - избити деца, отрязани глави

Тагарев: Видяхме ужасяващи кадри от Израел - избити деца, отрязани глави

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Това е един ужасяващ терористичен акт, който няма как да не настрои международната общност срещу "Хамас". Излезе доста информация по медиите - избити деца, отрязани глави. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти след след среща на министрите на отбраната на НАТО, предаде Dariknews.bg.

Израелският военен министър, по думите му, е показал ужасяващи видеа и фотографии от конфликта в Израел.

"Шокиращ" и "ужасяващ" видеозапис – по техните собствени думи – от атаката на "Хамас" срещу израелски цивилни е бил показан днес в централата на НАТО в Брюксел на министрите на отбраната на страните членки на алианса от израелския им колега Йоав Галант, предаде Ройтерс. Днес е вторият ден от срещата на министрите в белгийската столица.

На въпрос за пропорционалността на отговора на израелската страна, Тагарев посочи: "Признаваме, че Израел е обект на ужасяваща непредизвикана атака. Въпросът е как съюзниците ще реагират, но по принцип трябва да се спазва пропорционалността на отговора", заяви Тагарев относно как Израел трябва да отговори на "Хамас".

"Вече има опити за атака на групировката "Хизбула", което е сериозна опасност да ескалира конфликта в много широки граници", заяви той.

По темата за ракетите C-300 за Украйна, Тагарев заяви, че те ще предадени в цялост. "Какво точно ще използват и как ще ги възстановят - това е въпрос, който не сме обсъждали", заяви още военният министър.

Относно бронетранспортьорите за украинската страна, той посочи, че леко е бил забавен процеса по меморандума. "Това е много сериозна помощ - това са над 100 машини. Те са много нови, но са толкова ползвани - с оригинално въоръжение, със запасни части, могат да свършат добра работа, ако не за армията на Украйна, то за Силите за териториална отбрана със сигурност ще им бъдат полезни", посочи той.

Той посочи, че няма допълнително забавяне на доставките на изтребители на F-16, освен заради пандемията за COVID-19. България също е назад с подготовката на инфраструктурата.

Тагарев заяви, че страната ни е предложила да обучава украински пилоти на английски език първоначално, а после базова и напреднала фаза на подготовка на F-16, без да говорим за подготовка на конкретния самолет, тъй като все още не е България.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници