Лорер предупреди: Може да ни чакат същите предизвикателства като в Израел

Лорер предупреди: Може да ни чакат същите предизвикателства като в Израел

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Следя събитията в Израел и съм изключително съпричастен. Това, което се случи в събота, е шок за цялата държава, който ние тук не можем да разберем. В Израел са свикнали, но случилото се в събота беше различно. Това посочи в интервю за „Лице в лице“ Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

"Това бе средновековна жестокост от страна на "Хамас". Стигнаха до ново ниво: до това на "Ислямска държава" в Сирия и Ирак. Ниво, което използва жестокостта демонстративно, за да се докаже слабостта на противника и да се достигне до резултат, който на никого не е ясно какъв", добави той.

"Бременни жени, хора с Алцхаймер, които са отвлечени като заложници, хора оцелели от Холокостта, които са взети за заложници. Това е нещо, което накара израелското общество, да изпадне в шок. Никой не може да си обясни как е възможно това да се случи в държава, която мисли, че системите ѝ за сигурност са най-добрите в света. Неминуемия извод, до който ще стигне Израел, е , че много от институциите в държавата са спрели да работят заради противопоставяне на обществото и политическо напрежение. За съжаление, тази събота видяхме резултата от институционалния разпад", посочи още Лорер.

Според него, войната между Израел и "Хамас" трябва да е знак "Внимание" за България. "Може да ни чакат същите предизвикателства. Къде е КСНС? Призовавам, особено когато се касае за стратегически важни неща като колективната сигурност, да не подхождаме партизански, партийно и индивидуално", апелира народният представител.




#Даниел Лорер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници