Социалката Х започна да таксува новите си потребители

Социалката Х започна да таксува новите си потребители

Wikimedia Commons

A A+ A++ A

Социалната мрежа "Екс" (X), известна доскоро като "Туитър" (Twitter), започна да тества нов абонамент, предвиждащ такса от 1 долар за новите потребители на платформата във Филипините и Нова Зеландия. Те ще бъдат първите, които ще изпробват програмата "Not A Bot", предназначена да намали спама и фалшивите акаунти в "Екс", предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

"Тази нова програма има за цел да предпазва от фалшиви профили и спам съобщения (масово изпращане на нежелани съобщения – бел. р.), които се опитват да манипулират платформата и да навредят на други потребители на "Екс", пише в изявление на компанията.

Не е ясно защо новата програма се въвежда само за Нова Зеландия и Филипините или защо са избрани точно тези страни.

"Този нов тест беше разработен, за да подкрепи вече успешните ни усилия за намаляване на спама, манипулирането на нашата платформа и активността на ботове, като същевременно балансира достъпността на платформата, чрез малката сума, определена като такса за новите потребители", пише в публикация на акаунта за поддръжка на "Екс".

В него се добавя още, че това не е продиктувано от стремеж за допълнителни печалби от страна на компанията, предава БТА.

Съществуващите потребители няма да бъдат засегнати от новата абонаментна услуга. Тези, които изберат да не плащат, ще могат да предприемат действия "единствено за четене", включително на публикации, гледане на видеоклипове и следване на акаунти. Те обаче няма да могат да харесват публикации, да отговарят, да публикуват повторно, да цитират или да отбелязват публикации.


#илон мъск #"Туитър"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници