Допълнителни 4 млн. лв отпуска правителството за болни деца

Допълнителни 4 млн. лв отпуска правителството за болни деца
От началото на 2013 г. досега за лечение са одобрени 572 деца, а през миналата година Фондът е финансирал медицинските процедури за 387 деца. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Правителството ще отпусне допълнителни 4 млн. лева на Фонда за лечение на деца, заради изчерпване на предварително заложените 6 млн. лева за тази година.

От началото на 2013 г. досега за лечение са одобрени 572 деца, а през миналата година Фондът е финансирал медицинските процедури за 387 деца.

Кабинетът ще гласува и решение за отпадане на таксите за визи за някои групи турски граждани, които пребивават краткосрочнов България, предаде Дарик.

Актуализацията на бюджета на Фонда за лечение на деца се налага заради отпадането на пределната сума от 180 000 лева, с която се финансираше лечението на всяко дете до април тази година.

Таванът беше въведен през септември миналата година, но на практика създаваше пречки за ефективното лечение на децата.

Премахването му е довело до по-бързото изразходване на заложените средства, като бюджетът е бил изчерпан в края на септември.

С друго решение правителството ще премахне таксите за издаване на визи на деца от 6 до 12 години, и на лица до 25 години, които са турски граждани и пребивават в България за кратко, по повод на културно, образователно или спортно събитие.

Министрите ще одобрят и промени в почивните дни за следващата година, според които празниците около 1 май, Великден и Гергьовден се сливат и се събират шест почивни дни.

#Фонда за лечение на деца #България #болни деца #Великден #Гергьовден #1 май

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници