СНИМКИ Suzuki представи бъдещия Swift, който излиза на пазара догодина

СНИМКИ Suzuki представи бъдещия Swift, който излиза на пазара догодина
A A+ A++ A

Японският производител Suzuki използва изложението в Токио, за да представи концептуалния си модел Swift. Въпреки, че засега той е само концепция, хечбекът е проектиран с цел за покаже как ще изглежда серийният вариант, който ще бъде пуснат в продажба догодина.

Suzuki Swift

Размерите на хечбека с 5 врати са дължина 3860 мм, широчина - 1695 мм, височина -- 1500 мм и междуосие от 2450 мм. От Suzuki не споделят други технически подробности, но като се има предвид много близкото сходство на размерите на концепцията с размерите на настоящия Swift, най-вероятно новият продукт ще запази същата платформа. По предварителни данни в Япония хечбекът ще се продава с трицилиндров двигател, съчетан с 48-волтов стартер-генератор и CVT.

Външният дизайн на Swift е преработен, като същевременно следва досегашния стил на модела. Концептът се отличава с познати пропорции, но е получил напълно нов дизайн на предницата, различни брони и линия на „рамото“, както и модернизирана светлинна техника.

Suzuki Swift

Интериорът също е сериозно преосмислен, като частично е взаимстван от други производствени модели на Suzuki. Като цяло той ще остане сравнително прост и бюджетен - например концептът е оборудван с аналогови инструменти, малък екран на медийната система и традиционен скоростен лост. На официалната снимка можете дори да видите CD слот заедно с USB портове.

Очаква се серийната версия на новото поколение Suzuki Swift да дебютира преди края на тази година. По-близо до 2025 г. Suzuki ще предложи и „напомпана“ версия на модела, наречена Swift Sport.

Suzuki Swift

Опитът на Suzuki в разработването на компактни автомобили може да бъде приносът на марката към съвместeн проект с Toyota. Според някои информации двете компании вече работят върху създаването на малък електрически кросоувър на базата на концепцията bZ Small Crossover на Toyota.

#коли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници