Мария Габриел: Не очаквайте от мен да бъда част от напрежения и разделения

Мария Габриел: Не очаквайте от мен да бъда част от напрежения и разделения
A A+ A++ A

"Само обединени можем да се надяваме на добър резултат, а не обвинявайки един друг да показваме безсилие" - така вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира напрежението в управляващата коалиция във връзка с неизвестните около приемането на страната ни в Шенген:

"За мен ще остане важно аз да бъда част от усилие, което показва обединена България за каузата "Шенген". Не очаквайте от мен да бъда част от разделения и напрежения, които в този момент със сигурност единствено и само вредят на това България да стане член на Шенген. Вярвам, че всички виждате от ден първи колко е важно да сме обединени. Неслучайно съм повтаряла: за мен е важно България да говори в един глас и извън страната, и вътре в страната, и да оставаме силни и да не реагираме".

Мария Габриел коментира темата "Шенген" в кулоарите на първата среща на Балканския конституционен форум, провеждаща се в София по инициатива на българския Конституционен съд. За участие в срещата тук са и заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за ценностите и прозрачността Вера Йоурова и председателят на Съда на Европейския съюз Кун Ленартс.

#Мария Габриел #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници