Кремъл направи безпрецедентно съобщение. Жив ли е Путин?

Кремъл направи безпрецедентно съобщение. Жив ли е Путин?
A A+ A++ A

Кремъл направи безпрецедентен коментар към медиите, свързан със здравословното състояние на президента Владимир Путин, пише „Дейли мейл“.

Москва опроверга „лъжите“, че 71-годишният Путин е починал в луксозния си дворец във Валдай. Това се случва, след като Телеграм каналът „Генерал СВР“, който има близки до руската власт източници от службите, съобщи, че вчера в 20:42 ч. Путин е починал.

От месеци се говори, че Путин е неизлечимо болен от рак. Според „Генерал СВР“ в момента руската власт използва двойник на президента, докато реши какво да прави. Съобщава се за паника и риск от преврат. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред РИА Новости, че тази информация е „абсурдна“. По-рано тази седмица се появи информация, че Путин е получил сърдечен арест. Кремъл отрече и нея.


Каналът „Генерал СВР“ твърди, че в момента се водят „активни преговори“ в руските служби как да бъде обявена информацията и какви ще са следващите стъпки. Няма независимо потвърждение на новината. Според украинското разузнаване Путин е тежко болен. Руският президент, за когото има заповед за арест от Международния наказателен съд в Хага за военни престъпления, започна пълномащабна война срещу Украйна през февруари 2022 година, която продължава и до днес.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници