Щерките на Путин ще казват, че е жив срещу важни постове в Москва?

Щерките на Путин ще казват, че е жив срещу важни постове в Москва?

ТАСС/Колаж: Лупа.бг

A A+ A++ A

Телеграм каналът "Генерал СВР" разпространи нова публикация, в която твърди, че с дъщерите на Владимир Путин са постигнати "определени компромиси", за да поддържат "слуха за уж живия" президент на Русия.

"Смъртта на Путин, оказва се, е държавна тайна. Част от семейството на покойния президент се оказа заложник на ситуацията и съдбата им се решава от сегашното ръководство на страната.

Партньорката на Путин Алина Кабаева и нейните деца са под контрола на хора от президентската служба за сигурност, които сега са обект на заповеди и инструкции на Николай Патрушев.

Бяха постигнати определени компромиси с дъщерите на президента, те са готови да подкрепят мита за уж живия Путин, но в същото време изложиха редица условия, които бяха приети“, докладва каналът.

"Генерал СВР" обобщава, че компромисът и споразуменията на вътрешния кръг на "покойния Путин", обединени около Патрушев, са нестабилни и крехки.

По-натам в публикацията се подчертава, че "тялото на Путин все още е във фризера на президентската резиденция във Валдай. Медицинският персонал, участвал в лечението и реанимацията на Путин, е бил задържан известно време на територията на резиденцията, но след одобрението на секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев, те бяха условно освободени под подписка за неразгласяване и се намират по местоживеене с мярка забрана за напускане на района".

В текста се споменават и за бъдещи промени в ръководството на Русия. "Мария Воронцова ще стане министър на здравеопазването в бъдещия кабинет на министрите, а Катерина Тихонова ще заеме мястото на Дмитрий Медведев в Съвета за сигурност", пояснява "Фокус".

Твърди се още, че "Николай Патрушев комуникира едновременно по няколко канала с ръководствата на няколко страни, запознати със ситуацията, издавайки гаранции за приемственост на курса и различни обещания. По-специално, началото на операцията на Израел в Ивицата Газа е резултат от споразумение с Николай Патрушев за сдържане на антиизраелските сили в региона от страна на Русия. Александър Лукашенко получи "зелена светлина" от Патрушев за активна мироопазваща дейност, с която той всъщност веднага се зае".

"В момента се водят преговори за окончателната конфигурация на бъдещото правителство в Русия. Скоро ще има решения и големи промени. Държавата наистина се ръководи от Николай Патрушев", уверява "Генерал СВР".


#Валдимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници