Григорова втрещи: Искам София да стане като Троян! Не знам дали Путин е агресор и чий е Крим

Григорова втрещи: Искам София да стане като Троян! Не знам дали Путин е агресор и чий е Крим
A A+ A++ A

За първи път кандидатката за кмет на София Ваня Григорова (на балотаж е с Васил Терзиев), подкрепена основно от проруски партии, бе притисната да обясни отношението си към Путин и Русия. В студиото на Нова тв тя отказа да отговори ясно на такива въпроси, като заяви, че въпросните партии само я подкрепят, но тя не е свързана с тях и не е дори член на БСП. Сред партиите, които подкрепят Григорова, освен БСП са Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, "Русофили за възраждане на Отечеството" на Николай Малинов, санкциониран по "Магнитски" и подсъдим за шпионаж, "Левицата", "Атака", "Алтернативата на гражданите".

Въпросът "Чий е Крим?" й бе зададен от водещите два пъти и едва втория път тя отговори раздразнено: "Де да знам чий е Крим?! Има война". На въпроса "Путин агресор ли е?", отвърна "Може ли да не отговарям за Путин?" и заяви, че иска да е кмет и че не е геополитик. На настояването на водещия Виктор Николаев, че кметът на София е важна длъжност в държавната йерархия, Григорова предпочете да се говори за кметствата в Женева и Виена. "Чий е Крим" и до днес преследва президента Румен Радев, който на ключовия тв дебат за втория президентски дебат отговори: "Чий да е?! Руски, разбира се".

Григорова отговори единствено за украинското знаме, което се вее на сградата на Столична община, че ако стане кмет, ще го свали. "Там трябва да се веят само националното знаме и знамето на София!", заяви Григорова.

Тя донякъде втрещи като обяви, че иска София да прилича на град Троян.

Кандидатката за кмет каза, че все още не се е чула с Корнелия Нинова, защото не разговаря с партийни лидери, но ако Нинова й звънне, би й вдигнала телефона. Тази вечер се очакваше да има тв дебат между Григорова и Васил Терзиев, но такъв няма да има. "Терзиев се страхува", заяви Григорова. Снощи Терзиев е предложил на Григорова да сменят формата на тв дебата, като се явят по тройки - кандидатът за кмет, избран член на СОС и избран или кандидат за районен кмет.

#Ваня Григорова #Троян #Владимир Путин #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници