Менте-пожарникар подлуди търговски обекти в Стара Загора по нагла схема

Менте-пожарникар подлуди търговски обекти в Стара Загора по нагла схема
A A+ A++ A

"Този човек работи в дадена частна фирма. Посетил е нашия търговски обект и се е представил за пожарникар. След като е огледал обекта е констатирал, че пожарогасителят, който имаме не отговаря на изискванията по закон", това гласи част от публикация в социалната мрежа Facebook. Постът е публикуван от човек, който желае да остане анонимен.

В публикацията се споменава, че лицето от снимката е заявил, че управителите на обекта, в който той е направил "проверка", подлежат на акт.

"Казал е, че подлежим на акт, но няма да го напише - ще ни бил взел данните, защото работили с дадена коректна фирма да ни предоставят нужните пожарогасители за 227 лв. Свърза се с мен по телефона от телефона на момичето, което е било на смяна. Попитах го не трябва ли ние да си изберем фирма, от която да си снабдим нужните пожарогасители и отговорът беше, че другите били некоректни, затова имаме такъв, който не отговаря на изискванията по закон", се посочва в публикацията.

Човекът, пожелал да запази анонимност, отбелязва още, че се е свързал с компетентните органи, а те му заявили, че проверки от тяхна страна се правят само от униформени служители:

"Разбира се, свързах се с компетентните органи и много любезно ми обясниха какви са изискванията, че проверки от тяхна страна се правят само от униформени служители и НЕ са обвързани с никоя фирма".

В поста се споменава още, че мнимият пожарникар вероятно се опитва да си продаде стоката и да постигне таргет.

"Има фактура, протокол и клип със самото посещение на дадения човек, но не мисля, че дадената фирма е виновна, а служителят. Нашата небрежност и незнание е отстранена - струваше ни 54 лева", така завършва анонимната публикация.

Под публикацията заваляха коментари, от които става ясно, че мъжът е посетил и други търговски обекти в Стара Загора.

"И ние бяхме посетени от въпросният господин, който дори не се представи кой е когато влезна в магазина. Обясних му, че е некоректно по този начин да влиза и да ни задължава да си закупуваме каквото и да е било от фирмата им. Три пъти съм го отпращала. Минаваше няколко дни по ред и най-накрая ни остави като видя, че сме се обурудвали от друга фирма", написа Таня Тодорова.

Мариана Гешева твърди, че също е била заплашена с глоба от въпросния мъж.

"Много нагли. Минаха и през нашия магазин. Когато отказах да го пусна да влезе да ми покаже, че пожарогасителите са с изтекъл срок каза, че съм много нагла и следващият път ще има глоби", коментира Мариана.

"И в нашата фирма дойде този този човек по същия начин. Явно обикаля целия град и заплашва хората", написа Омер Енгин.

"И при мен мина, ако не се лъжа, същият мъж, но не се представи за пожарникар, нито че е за проверка. Нямам пожарогасител и ми предложи да си купя, за да не подлежа на глоба при евентуална проверка", добави Вероника Орлова.

Ето и още няколко от коментарите под поста:

#Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници