Николай Денков: Вярвам 100% само на съпругата си

Николай Денков: Вярвам 100% само на съпругата си
A A+ A++ A

Жените предприемачи у нас са 30%, над средните европейски нива, а по отношение на високите технологии сме дори на по-високо ниво - имаме 41% участници жени. Има с какво да се гордеем и похвалим, но има и още какво да направим. Оценките на ЕК са, че ако жените са равни говорим за печалби от трилиони, което ще издигне икономиката на Европа. Разбира се, че може това да стане.

Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков, който откри Глобалния форум на жените лидери IDEI 2023 г., информира 24 часа.

Той разказа, как наскоро е попитан дали вярва на политици и той отговорил, че вярва на 100% само на съпругата си.

"Защото когато трябва да се свърши нещо това е човекът, на когото разчитам. Като ме питаха защо в IT сектора има толкова жени, аз казвах ами то идва от минали времена. Но си спомних няколко неща - моята съпруга е професор, тя е в топ 2% учени. Когато влязох в катедрата имаше 10 мъже и една жена. Сега има 34 жени и 11 мъже.", разказа още Денков.

Най-голямата дамска бизнес организация у нас - Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), отбелязва своята 10-а годишнина.

Фокусът на конференцията тази година е върху дейности в подкрепа на равенството между половете, многообразието и приобщаването на различните в бизнеса.

Форумът си поставя за цел популяризирането на успешните идеи и практики на личности, компании и организации в създаване на по-устойчиво, стабилно и равнопоставено общество.

В началото на форума председателят на СЖББ Цветанка Минчева зададе един въпрос: Кой е първият открит признак на цивилизацията? Това е човешката бедрена кост - счупена и заздравяла. Каква е поуката: Заздравяла кост означава грижа, това е първият признак за обществото ни. Действията ни по приобщаване и равен достъп до кариера е подобен тест за развитието ни, обясни Минчева.

”За нас е чест, че успяхме да съберем такъв невероятен кръг от партньори, поддръжници и приятели за нашите вече 10 години. Надсловът на днешния форум е "Идеи"; защото искаме да вдъхновим повече от вас, или да съберем набор от идеи, който да вдъхновят, както и за смелостта жените да стъпят в много мъжки територии. Женското участие е решение за трилиони”, посочи още председателката на СЖББ.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници