Десетки хиляди на протест във Вашингтон за прекратяване на огъня в Газа

Десетки хиляди на протест във Вашингтон за прекратяване на огъня в Газа

Pixabay

A A+ A++ A

Десетки хиляди американци протестираха в столицата Вашингтон с настояване за прекратяване на огъня в Газа, предаде БНР.

Това е един от най-големите протести в САЩ срещу израелските атаки в ивицата Газа. Организатори са пропалестински групи, а сред участниците имаше мюсюлмани , евреи, американци , хора с всякаква вяра и националност. Хилядите демонстранти носеха огромно палестинско знаме и скандираха по Пенсилвания авеню – улицата, водеща към Белия дом - "Палестина ще бъде свободна".

За участие в марша в защита на Палестина бяха пристигнали участници от различни точки на страната - Портланд, Мейн; Бостън; Кълъмбъс, Охайо; Маями, Ню Йорк, Чикаго…

С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите близо 9 500 палестинци, а скандиранията и надписите на плакатите настояваха за прекратяване финансовата помощ на САЩ за Израел и обвинения към президента Джо Байдън, че подкрепя "геноцид" над палестинския народ. Част от демонстрантите държаха бели вързопчета ,символизирайки убитите палестински деца.

Протестиращите носеха надписи "Байдън ни предава" и "През ноември ще си спомним", напомняйки на президента, че подкрепата му за Израел сега, няма да му спечели гласове на изборите догодина.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници