Израелски министър призова за атомна бомба върху Газа

Израелски министър призова за атомна бомба върху Газа

Pixabay

A A+ A++ A

Амихай Елияху, министър по въпросите на Йерусалим и културното наследство на Израел, заяви, че хвърлянето на атомна бомба върху сектора Газа е "една от възможностите" за развитие на конфликта, но след остри критики обяви, че не е бил разбран правилно, съобщават местни медии и Телеграм канали.

Изказването му беше остро осъдено от властите и от израелските политици.

По-късно Елияху се опита да опровергае обвиненията и написа в социалните мрежи, на всеки здравомислещ човек е ясно, че забележката му за атомната бомба е била чисто метафорична.

"На всички е ясно, че думите за атомната бомба са метафора. Но ние наистина имаме нужда от силен, непропорционален отговор на терора, който да покаже на нацистите и техните привърженици, че терорът е неприемлив. Това е единствената формула, с помощта на която демократичните страни могат да се справят с тероризма", написа Елияху.

Зради това си изявление той бе отстранен от премиера Бенямин Нетаняху. Министри от израелската правителството обаче смятат за безсмислено отстраняването на колегата им Амихай Елияху от заседанията на кабинета, предаде Епицентър.бг.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници