На крачка от върха >> Гришо се разплака! Загуби финала в Париж от Ноле (ВИДЕО)

На крачка от върха >> Гришо се разплака! Загуби финала в Париж от Ноле (ВИДЕО)

Стоп кадър/X/TennisTV

A A+ A++ A

Световният номер 1 Новак Джокович триумфира на турнира от сериите "Мастърс" в Париж след успех с 6:4, 6:3 срещу Григор Димитров, предаде gong.bg.

Българинът изигра много силен турнир, но не успя да се противопостави на сърбина във финала. Първият сет хасковлията бе пробит, след като допусна много грешки.

Във втория сет нещата стояха по същия начин, а Ноле не остави много шансове за Гришо.

За Джокович титлата е седма в Париж след 2009, 2013, 2014, 2015, 2019 и 2021 година. Освен това трофеят е и 97-ми в колекцията му, като повече от него имат единствено швейцарецът Роджър Федерер (103) и американецът Джими Конърс (109). Четиридесет от тези титли той е спечелил на турнири "Мастърс".

След края на срещата Григор се разплака, задето не можа да стигне до втора “Мастърс” титла в кариерата си, като остава без спечелен турнир от Финалите на АТР през 2017-а насам. Той обаче може да се похвали с доста солидни постижения и силен завършек на настоящия сезон, като от следващата седмица ще бъде 14-ти в света.

Общо за годината Гришо записа седем победи над противници от топ 10 (две през тази седмица в Париж над Медведев и Циципас), като отново само през 2017-а е натрупал осем, но огромната част от тях във Финалите на АТР. През 2023-та той е в топ 5 по този показател, като само Джокович, Карлос Алкарас, Медведев и Яник Синер имат повече. В кариерата си пък той вече може да се похвали с 38 успеха над опоненти от такъв калибър

С 41 натрупани победи досега през сезона Григор отбеляза лично постижение, защото за трети път в кариерата си премина границата от 40 - през 2014-та той имаше 50, а през 2017-а 49. Отделно в “Мастърс” турнирите той вече има 128 победи, което го изравнява с Фернандо Вердаско на седмо място по този показател сред активните тенисисти.



#Гришо #Ноле #финал #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници