Иран размаха пръст на САЩ: Спирайте огъня в Газа или ще "бъдете ударени тежко"

Иран размаха пръст на САЩ: Спирайте огъня в Газа или ще "бъдете ударени тежко"
A A+ A++ A

Иран заяви, че Съединените американски щати "ще бъдат ударени тежко", ако Вашингтон не наложи прекратяване на огъня в ивицата Газа, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на изявление на министъра на отбраната на Иран Мохамад Реза Ащияни, цитирано днес от иранската осведомителна агенция Тасним.

"Нашият съвет към американците е незабавно да прекратят войната в Газа и да постановят спиране на огъня, в противен случай ще бъдат ударени тежко", заяви Ащияни.

След изненадващото нападение от страна на радикалната палестинска групировка "Хамас" на 7 октомври, при което бяха убити 1400 души на израелска територия, Израел отвърна с настъпление към ивицата Газа и непрестанни бомбардировки, припомня Ройтерс. Според Иран, който подкрепя движението "Хамас", САЩ имат "военно участие" в конфликта.

Арабските страни се обявиха за спиране на огъня, докато държавният секретар Антъни Блинкън настоява от името на правителството на САЩ за "хуманитарни паузи" в размяната на огън, защото цялостното му спиране би довело до прегрупирането на бойците на "Хамас" и ново тяхно нападение.

БТА

#"Хамас" #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници