Здравният министър на Палестина: 39 бебета в болница в Газа могат да загинат

Здравният министър на Палестина: 39 бебета в болница в Газа могат да загинат

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Палестинският министър на здравеопазването съобщи днес, че има риск 39 бебета да починат в болница "Ал Шифа" в ивицата Газа поради липса на електричество, кислород и лекарства, съобщи БТА като цитира Ройтерс.

Говорителят на здравното министерство в ивицата Газа каза, че работата на болничния комплекс "Ал Шифа" – най-големия в анклава, е прекратена, след като лечебното заведение вече не разполага с гориво.

„В резултат новородено почина в кувьоз, където има 45 бебета", каза за Ройтерс Ашраф Ал Кидра – говорителят на здравното ведомство в контролираната от „Хамас" Газа.

„Ситуацията е по-зле, отколкото някой може да си представи. Обсадени сме в комплекса на болница "Ал Шифа", а окупаторите вземат на прицел повечето сгради в комплекса", каза Ал Кидра по телефона.

Израелската армия каза, че бойците на „Хамас", които миналия месец атакуваха градове и кибуци в Южен Израел, са установили командни центрове под сградата на "Ал Шифа" и под други болници в Газа и по този начин ги превръщат във военни цели.

„Хамас" отрича да използва цивилни като човешки щит, а здравните власти в Газа казват, че растящият брой израелски удари по болници или близо до тях, излагат на риск пациентите, медицинския персонал и хилядите евакуирани, които са се подслонили в сградите на лечебните заведения или в близки постройки.

„Окупационните сили стрелят по хора, които се движат вътре в комплекса, което ограничава възможностите ни да се придвижваме в различните части на болницата. Някои хора се опитаха да си тръгнат и тогава по тях беше открита стрелба", каза Ал Кидра и добави, че в болницата няма електричество и интернет.


#Ивицата Газа #Палестина #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници