3 причини да ядете портокали през зимата

3 причини да ядете портокали през зимата
A A+ A++ A

Зимата скоро наближава, а много от нас я свързват с превъзходния мирис на портокали, които са в изобилие през този сезон.

Портокалите не се раждат у нас, а се внасят от топли страни, в които именно зимният сезон е моментът, в който зреят натурално. Това ги прави изключително богати на витамини и минерали, а това е солидна причина да направите портокалите редовно присъстващ продукт на масата.

Защо е важно да ядете портокали през зимата всеки ден?

Портокалите контролират холестерола

Портокалите са много богати на фибри и антиоксиданти. Те играят съществена роля за контрола на холестерола, еластичността на кръвоносните съдове, кръвното налягане.

Всичко това се отразява много добре на работата на сърдечносъдовата система и предпазва от запушване и стеснения на артериите.

Портокалите са полезни против рак

Тъй като портокалите са много богати на антиоксиданти и витамин С, това ги прави много добър помощник в борбата с рака. Портокалите са едно чудесно средство да намалите риска от злокачествени промени в клетките и тъканите.

Портокалите имат противовъзпалителни свойства

Заради богатото наличие на антиоксиданти, витамини и минерали, портокалите намаляват общото възпаление в тъканите, което не само понижава риска от хронични и ракови заболявания, но допринася и за предпазване от инфекции и вируси.

Витамин С в портокалите е в изобилие, което е важно и ценно за функциите на имунната система.

#портокали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници