Костадин Костадинов: Това правителство трябва да бъде свалено възможно най-бързо

Костадин Костадинов: Това правителство трябва да бъде свалено възможно най-бързо

фейсбук

A A+ A++ A

Костадин Костадинов, лидер на партията "Възраждане", изрази остро недоволство от действията на българското правителство по отношение на двама българи, които се намират в гръцки затвор и са заплашени от екстрадиция в САЩ.

В публикация във Facebook Костадинов пише, че единият българин стои вече цяла година в гръцки затвор, без да е обвинен дори. Той е арестуван по искане на американски прокурор, който вярва, че е виновен за нещо.

"Българската държава вече една година не си мърда пръста за този човек", пише Костадинов. "Същевременно при посещението си в Израел министърът на външните работи Теодора Генчовска изрази дълбока загриженост за двама заложници на Хамас, които били от български произход."

Костадинов посочва, че двамата заложници са израелци, чиито прабаби и прадядовци са били български евреи, емигрирали от България. Според него това означава, че те били от български произход, макар че не са българи и от поколения нямат нито българско гражданство, нито връзка с България.

"Съчувствам на заложниците, но преди всичко съчувствам на моите сънародници", пише Костадинов. "А за тях моето правителство определено не мисли."

Костадинов завършва публикацията си с призиви за сваляне на правителството и за изпращане на действащите му функционери в затвора.

Публикацията на Костадинов предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Поддръжниците му го подкрепиха в неговата позиция, като посочиха, че правителството не се грижи достатъчно за своите граждани. Критиците му обаче го обвиниха в популизъм и в това, че използва случая за политически цели.

#Костадин Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници