38 задържани за вандализъм по време на протеста в София, 3-ма от тях са в ареста

38 задържани за вандализъм по време на протеста в София,  3-ма от тях са в ареста

Стоп кадър/Novini.bg

A A+ A++ A

Общо 38 са задържаните за вандалски действия по време на протеста в София. Това съобщиха от МВР. От тях трима са в ареста за палеж и повреждане на служебни превозни средства, като по случаите има образувани две досъдебни производства – за запален бус на Общинска полиция и за запален полицейски автомобил, разположен на бул. "Васил Левски" в близост до сграда на посолство. Друг от задържаните е отведен в полицията за притежание на наркотици.

Спрямо другите 34-ма души, седем от които непълнолетни, е разкрита процедура по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Преписките им са оформени и днес са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е насрочена друга дата. Преписките на трима малолетни ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица. На останалите 24-ма са наложен глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от 1 година.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков заяви специално за NOVA, че, според него, полицията е свършила добре работата си по време на протеста. Той увери, че в момента се преглеждат всички видеоклипове от деня и се работи по всички сигнали за прешиване на правомощията от страна на униформените.

"Благодаря на всички колеги, които взеха участие в това нелеко мероприятие. Предполагам, че до месец ще приключат проверките за това дали е имало превишаване на правомощията”, поясни Илков.

#протест #футбол #фенове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници