Вижте кога грейват светлини в различните градове у нас

Вижте кога грейват светлини в различните градове у нас

фейсбук

A A+ A++ A

ПЛОВДИВ

На 1 декември, петък, в 17.30 часа ще грейнат светлините на коледното дърво пред сградата на община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“. На същото място малко по-рано от 16:00 ч., концерт ще изнесе Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев. Това е първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града по повод предстоящите Коледно-новогодишни празници. Празничната програма през целия месец декември е наситена с разнообразни събития с участието на всички културни институции в града под тепетата.

Светлините на коледното дърво над покрития фонтан в 17.30 часа ще бъдат запалени от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който ще отправи и поздрав към своите съграждани. Негови помощници ще бъдат малчуганите от Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив с диригент Милка Толедова, музикален съпровод Юлия Петрова и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център с музикален педагог – Руми Иванова, която ще изпълни песента „Коледа е тук“. Макар и само на 7 г. Катерина е носител на Гран При и над 20 златни медала от конкурси по пеене. Участвала е в концерти с Биг Бенд Пловдив както и три концерта с КуКу Бенд. Ще помага и любимия Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26 декември. На финала в петък небето ще се озари от светлините на празнични фойерверки.

Елхата, която е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета, отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Тя тежи около 1 тон, а заедно с украсата – 1.5 тона. Тази година са подменени части от светлинната и декоративната украса на елхата.

Кметът Костадин Димитров кани пловдивчани – малки и големи, да се включат в запалването на светлините на 1 декември и да се насладят на програмата в празничните дни!

Вижте пълната програма на събитията през месец декември!

ПРОГРАМА

на Община Пловдив и пловдивските културни институти през месец декември и

по повод Коледните и Новогодишни празници

1 декември, 16:00 ч., Площад „Стефан Стамболов“

Концерт на Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев

1 декември, 17:30 ч., Площад „Стефан Стамболов“

ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ЗАПАЛВАНЕ НА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА с участието на Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ЦПЛР ОДК Пловдив, диригент Милка Толедова, музикален съпровод – Юлия Петрова, Катерина Кънева, 7 г. от „Арт Войс Център“ с муз. педагог Румяна Иванова и дейното участие на Дядо Коледа.

2 декември, 10:30 ч., Регионален археологически музей

„Хляб и зрелища: игри и забавления от древността“, безплатна беседа от ежемесечните събития на музея „Археология за всеки“. Местата са ограничени, необходимо е записване на телефон 032/624 339, в социалните мрежи на музея или на място.

3 декември, 11:00 ч., Къща на д-р Стоян Чомаков – постоянна експозиция на Златю Бояджиев.

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Работилница за тематични рисувани торбички. Посвещава се на честването на 120 години от рождението на Златю Бояджиев.

3 декември, 19:00 ч. , Дом на културата „Борис Христов“

„Срещи в Тракия“ – коледен концерт с участието на студентски танцов състав „Пълдин“ и детски танцов състав „Марица“.

Входът на събитието е с покани.

5 декември – 31 януари 2024 г., Площад „Римски стадион”

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Екстериорна изложба „Вратите на вярата”

5 декември, 17:30 ч. , Площад „Атанас Кръстев” (лапидариума)

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: ЦЕРЕМОНИЯ ПО ЗАПАЛВАНЕ НА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНОТО ДЪРВО и начало на традиционния празничен форум Светлина и надежда в Стария град, съвместно с представители на етноси и общности в Пловдив.

Музикални домакини на церемонията: коледари от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – специалност „Танцьор“ и Детска вокална формация „Омайниче” с ръководител Таня Орманова.

5 декември-31 декември, 18:00 ч., Изложбена зала „2019“

Откриване на Годишна изложба на Дружество на пловдивските художници и награждаване.

6 декември, 16:00 ч., Стълбите на „Каменица“ – Концерт на Духов оркестър-Пловдив с диригент Николай Гешев

6 декември, 18:30 ч., Епископската базилика на Филипопол

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: „Ние българите“ – изложба живопис на доц. д-р Георги Трифонов

7 декември-31 декември, 18:00 ч., Изложбена зала на „Дружество на пловдивските художници“ (Бул. „Цар Борис III Обединител“ № 153)

Откриване на Коледна изложба на ДПХ-Пловдив

8 декември 13:00 ч., Къща на д-р Стоян Чомаков – постоянна експозиция на Златю Бояджиев

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Работилница за коледна украса и украсяване на празничната елха

8 декември, 18:00 ч., ГХГ Пловдив – Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ – колективна изложба на пловдивските художници „Дядо Коледа и приятели“. По покана на уредника в галерията Моника Роменска с едно свое произведение участват над 60 автори в областта на живописта, графиката, скулптурата и фотографията. Изложбата ще продължи до 8 януари 2024 г.

9 декември, 10:30 ч., Къща на д-р Стоян Чомаков – постоянна експозиция на Златю Бояджиев

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Работилница за коледна украса и украсяване на празничната елха

10 декември, 10:30 ч., Балабанова къща

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Работилница за коледни картички

10 декември, 11:00 ч., Дом на културата „Борис Христов“

Концерт с кауза: Хор „Ангел Букорещлиев“ и приятели канят на благотворително матине с участието на Хор „Ангел Букорещлиев“, Калоян Куманов – акордеон, Стилиян Дерменджиев – цигулка и Ралица Ботева – пиано, Танцово дуо Радостина Симеонова и Рослан Василев, Маестро Мичо Димитров – цигулка, джаз-пианистът Мирослав Турийски и хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева. Входът за събитието е с благотворителни покани, които можете да намерите на адрес: ул. Ангел Букорещлиев 18А или на място в Дома на културата, преди началото на събитието. (За контакт тел. 0899595634)

10 декември, 13:00 ч., Арменски културен дом „Сърах“

Културна програма с участието на танцови и вокални групи „Астхигнер“, „Йеразанк“, „Нърени“ и „Зартонк“ към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив по повод 195 години от освещаването на арменския храм „Сурп Кеворк“ в Пловдив.

11 декември, 19:00 ч. в ДК „Борис Христов“ – Коледен концерт „Зимна приказка“ на Детската танцова школа към ансамбъл „Тракия“. Вход свободен, с безплатни покани. За контакти тел. 089 472 0561

12 декември, 17:30 ч., Къща Недкович

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Интериорна изложба на старинни и съвременни коледни картички

12 декември, 18:00 часа, галерия „Капана“ (ул. „Райко Даскалов“ №29) Откриване на изложбата „Родопа в изкуството“. Колекцията с тематични картини от известни български художници, е част от фонда на Художествена галерия – Смолян. Селекцията на творбите е направена от живописеца Петър Пиронков, който е куратор в Смолянската галерия. Творбите ще могат да се видят до 9 януари 2024 г.

14 декември , Къща на Георги Данчов-Зографина

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Изложба с творби от студентска практика на студенти от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”- Пловдив.

15 декември, 11:00 ч., фоайе Изкуствотека на НБ „Иван Вазов“ – Коледен концерт на хор „Детска китка“ към ЦПЛР ОДК – Пловдив.

15 декември, НБ „Иван Вазов“ Коледна творческа работилница в Библиотеката съвместно с Центъра за социална рехабилитация и интеграция СОНИК СТАРТ ООД

15 декември, 15:00 ч., Къща Хиндлиян

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Изложба „Зимен Старинен“ с творби, създадени от учениците от ОУ „Екзарх Антим I“.

16 декември, 10:30 ч., Къща Стамболян – постоянна експозиция на Димитър Киров

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Детска работилница за коледни играчки „Светлинки”

16 декември, 12:00 ч., Стълбите на „Каменица“ – Концерт на Духов оркестър – Пловдив с диригент Николай Гешев

17 декември, 12:00 ч., Стълбите на „Каменица“ – Концерт на Духов оркестър – Пловдив с диригент Николай Гешев

17 декември, 16:00 ч., Хотел SPS, зала „Пловдив“ – Коледен концерт на Танцово студио „Магнифико“. Входът за събитието е с билети.

17 декември, 16:30 ч., Балабанова къща

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Коледна продукция на детска музикална школа

18 декември, РНБ „Иван Вазов“ – Коледна изложба на пловдивски художници

18 декември, 17:00 ч., Къща Клианти

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Фотоизложба „Деца, къщи, детайли“ на талантите от Школа по фотография към ЦПЛР- ОДК – Пловдив с ръководител Изабел Хугасян.

20 декември, 17:00 ч., Къща Стамболян – постоянна експозиция на Димитър Киров

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Коледна изложба на студенти от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”- Пловдив.

21 декември, Регионален археологически музей, (изложбата е отворена за посещение от сутринта на тази дата) Откриване на изложбата „Богът Лечител. Светилището на Асклепий край с. Паталеница“. Изложбата е част от честванията по повод 125 годишнината от рождението на археолога Димитър Цончев и ще остане в РАМ – Пловдив до 13 април 2024 г.

21 декември, 18:30 ч., Дом на културата „Борис Христов” – Концерт-спектакъл „Коледа иде” – ФТА „Дилянка” с художествен ръководител Мария Кьосева. Входът е с покани.

23 декември, 15:00 ч., Регионален археологически музей

„Богът лечител и неговото светилище“, безплатна беседа, посветена на изложбата „Богът Лечител. Светилището на Асклепий край с. Паталеница“. В специална беседа, екскурзоводите на РАМ – Пловдив ще разкрият пред посетителите тайните на последната временна изложба в музея.

24 декември, 12:00 ч., Стълбите на „Каменица“

Концерт на Пловдивско певческо дружество „Ангел Букурещлиев“

25 декември, 11:00 ч., Открита сцена на площад „Стефан Стамболов“

Концерт „Коледни чудеса в страната на талантите“ с участници от предаването „Ася в страната на талантите“

17:00 ч. Концерт на група „Мистик“

26 декември, 12:00 ч., Открита сцена на площад „Стефан Стамболов“ – Концерт на „Арт Войс Център“ – „Коледна магия“, с участието на вокалните групи на школата и солисти – Виктория Димова, Ива Ичевска, Велина Сарелска. Гост-звезда Лидия Ганева. Концерт на танцово студио към СКИС „Немезида“ Пловдив с ръководител и хореограф Мариана Данева.

17:00 ч. Концерт на Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев, с участието на солисти от „Арт Войс Център“, Георги Мамалев и Тончо Токмакчиев.

28 декември, 11:00 ч., Къща Стамболян – постоянна експозиция на Димитър Киров

Празник „Светлина и надежда в Стария град“: Приказни празнични дни: четене на приказки от фолклора на местните общности.

Ансамбъл „Тракия“ продължава и през декември „Коледни образователни концерти“ за децата на град Пловдив в сградата на ансамбъла, както следва:

1 декември – ДГ „Здравец“

4 декември – ДГ „Ралица“ и ОУ „Душо Хаджидеков“

5 декември – ДГ „Славееви гори“

6 декември – ДГ „Незабравка“ и СОУ „Кирил и Методий“

7 декември – СУ „Пейо Яворов“

11 декември – ДГ „Мирослава“

12 декември – ДГ „Албена“ и ОУ „Райна Княгиня“

13 декември – ДГ „Люляк“ и ОУ „Райна Княгиня“

31 декември 2023 от 22:00 ч. до 02:00 ч. на 01.01.2024 г., Открита сцена на площад „Стефан Стамболов“ – ОФИЦИАЛНА ГРАДСКА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОСРЕЩАНЕТО НА 2024 Г.

Последователност на участниците в програмата:

22:00 ч. – Група „Тригайда“

22:45 ч. – Ника (Nicka)

23:30 ч. – Фолклорен ансамбъл „Тракия”

23:50 ч. – Директно излъчване на новогодишното обръщение на Президента на Република България

00:05 ч. – Фолклорен ансамбъл „Тракия”

00:30 ч. – СОНИК (SONIQUE) – Соня Марина Кларк със сценично име Sonique – британска певица, музикант и диджей.

Водещ: Деян Славчев – Део

Забележка: *Всички събития от програмата на Празник „Светлина и надежда в Стария град“ са с вход свободен. За повече подробности следете на www.oldplovdiv.bg и в социалните мрежи на Plovdiv Old Town/Official/.

*Регионален етнографски музей работи със зимно работното време, както следва:

от 9:30 до 17:00 ч., всеки ден, с изключение на неделя и понеделник. Продажбата на билети се преустановява в 16:30 ч. Редовният билет е на цена 6 лв., а ученици и пенсионери заплащат само 2 лв. Музеят разполага и със семеен билет от 10 лв., който може да се използва от семейства с деца до 16 години. Музеят е безплатен за посетители със специфични потребности и деца до 7 години.

ВРАЦА

Светлините на коледната елха във Враца грейват на 29 ноември

Началото на коледно-новогодишните празници във Враца ще бъде поставено на 29 ноември /сряда/, когато ще се запалят светлините на коледната елха на площад „Христо Ботев“.

Тържеството ще започне в 17:00 часа с изпълнения на най-малките жители на нашия град и посрещането на Дядо Коледа и неговите джуджета.

ЛОВЕЧ

Запалването на светлините на коледната елха в Ловеч ще стане на 6 декември

Запалването на светлините на коледната елха на Община Ловеч ще стане на 6 декември 2023 г., сряда, от 17.30 часа на площад „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“.

В програмата „Коледните светлини“ ще участват Вокална група „Звънче“ от ОУ „Васил Левски", „Пеещи ноти“ от ОУ „Христо Никифоров" и Вокална група „Вълшебни усмивки“ от ОУ „Проф. Димитър Димов". Ще бъде представен и Детският спектакъл и игри за деца под името „Като звездите“ с участието на Дядо Коледа, Снежанка и миньоните. Предвидена и е празнична заря

НЕСЕБЪР

Елхата в Несебър ще блесне утре

Утре в 18.00 часа на площад „Жулиета Шишманова“ в Несебър, със запалване на коледните светлини, ще се даде начало на Рождественските и Новогодишни тържества в общината.

Специално за събитието концерт ще изнесe група FOUR, а децата на Несебър, заедно с дядо Коледа, за втора поредна година са поканени да се включат в украсяването на голямата коледна елха на площада.

РУСЕ

Коледната елха в Русе ще грейне на 1 декември, като със светването на лампичките ще бъде поставено началото на Коледно-новогодишния фестивал, организират от Община Русе. Запалването на светлините ще бъде в 18:00 часа, като преди това от 17:30 часа ще има концерт с участието на състави и изпълнители от Общински младежки дом и Общински детски център за култура и изкуство. По традиция ще гостува Дядо Коледа, а елхата бъде светната от кмета на Русе Пенчо Милков, пише Русе Медиа.

Програмата на фестивала ще продължи на 9 декември от 17:00 часа Коледното надиграване в зала „Дунав“, което с конкурсен характер и с участието на фолклорни състави и клубове от Русе.

Концерти ще изнесат различни общински формации, които ще радват публиката в Доходното здание от 18 часа. На 12 декември е формация „Приста“, на 13 декември – ОбДЦКИ с участието на всички състави, а на 15 декември -хор „Св. Георги Победоносец“ с диригент Мина Влайкова, но в зала „Европа“.

На 15 декември от 19 часа в голямата зала ще има Коледен концерт на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев и с участието на изпълнители от Вокално студио „Икономов“.

Концерт-спектакълът „В очакване на Дядо Коледа“, на който гостува самият Дядо Коледа, за да раздава подаръци, ще бъде на 16 декември от 11 часа в Доходното здание. Вечерта от 18 часа в зала „Европа“ е Коледният концерт на Детско-девически хор „Дунавски вълни“ при ОбДЦКИ с диригент Весела Тодорова. На 19 декември от 18 часа в голямата зала ще има концерт на съставите от ОМД, а по същото време в зала „Европа“ ще бъде концертът на Тамбурашкия оркестър и ДВГ „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова.

В новогодишната нощ на площада пред общината ще пеят Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Началото е в 22.30 часа, а посрещането на 2024 г. ще бъде с пищна заря.

КАЗАНЛЪК

Запалването на коледните светлини ще даде началото на празничната програма в Казанлък на 8 декември

Официалното откриване на празничната коледно-новогодишна програма в Казанлък ще се състои на 8 декември на централния площад "Севтополис", съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Програмата ще включва Коледно-новогодишна фиеста на децата на Казанлък, запалване на светлините на коледното дърво и посрещане на Дядо коледа в центъра на града, както и веселие край празничната елха с участието на Станимир Нанчев - Стенли и на вокална група "Искрица" с музикален педагог Стефка Денева. Специален гост в празничната вечер ще бъде нидерландският диджей Brooks, а вечерта ще завърши с фойерверки.

В централната част на Казанлък вече започна поставянето на коледната украса, а със запалването на светлините на коледната елха ще грейне и цялата празнична украса в града. Традиционно в този ден на площад "Севтополис" се събират стотици жители и гости на града, а през 2022 г. по централните улици на Казанлък премина шествие от над 700 деца. Това събитие дава началото на разнообразна програма, която завършва в новогодишната нощ.

Тържественото запалване на светлините на коледната елха и градската светлинна украса
Община Варна организира детски коледен концерт и тържествено запалване на светлините на коледната елха и градската светлинна украса. Кулминация на тържеството ще бъде празничната заря.



СТАРА ЗАГОРА

Дядо Коледа пристига в Стара Загора на 1 декември

Стара Загора ще заблести в коледна украса на 1 декември 2023 г. Светлините на елхата ще грейнат в същия ден, петък, като тържеството ще започне в 16:30 часа на площада пред сградата на Община Стара Загора. Ангели и джуджета на кокили ще подканят послушните старозагорци и гости на града да се срещнат с белобрадия старец.

За настроението на малки и пораснали ще се погрижат талантите от Вокална студия „Усмивки“. Магията на празника ще се погрижат още Театрална студия „Фантазио“, Младежка театрална студия „Сцена 99“, Детско-юношески народен хор „Жарава“ и балетната школа при Народно читалище „Родина – 1860“.

Подарък за всички е и вълнуващото представление на Lord of Dreams – Снежната кралица и огнено шоу.

Малко след това Дядо Коледа ще приветства всички, запазили в себе си вълшебството на красивите декемврийски празници.

ПЪРВОМАЙ

Кметът на Община Първомай Николай Митков кани съгражданите си на 01.12.(петък) в 17,30 ч. на площада пред Общината, за запалване на светлините на Коледната елха, а след като те заблестят, ще има празнична програма и весели снимки.

За поредна година Дядо Коледа и Снежанка ще раздават чудни лакомства.

Заповядайте да приветстваме заедно, с настроение и песни, наближаващите Коледни и Новогодишни празници!, кани кметът.

БЕЛИЦА

Идеален център Белица – Церемония по запалване на Коледната елха от Кметът на Община Белица – Радослав Ревански

Участват: Дядо Коледа и Снежанка, Женска фолклорна група и танцова фолклорна формация при НЧ “Георги Тодоров 1885“ и СУ „Св.св. Кирил и Методий“ , Коледен базар на местните производители на сувенири от Работилница за традиционни занаяти „Планински знаци“ .


04.12.2023 г. до 22.12.2023 г. „ Къщичката на Дядо Коледа“ ще намерите под Коледната елха в центъра на Белица. В нея всеки ще има възможност да постави своите вълшебни пожелания. Най-добрите ще бъдат прочетени от Дядо Коледа на Коледния концерт на 25.12.2023 г.

05.12. до 18.12.2023 г. – ТИЦ при НЧ “Георги Тодоров 1885“ – Работилница за производство на сурвачки и сувенири за коледно-новогодишна украса с ръководител Вера Андреева. Участват учениците от двете средни училища в Белица.


18.12. до 25.12.2023 г. Коледно-новогодишен базар на местните производители на сувенири от Работилница за традиционни занаяти „Планински знаци“ и Социални услуги – Белица.

18.12. до 22.12.2023 г. Конкурс за най-красива коледна елха – с участието на ученици от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Белица. Коледните елхи са осигурени безвъзмездно от ТП „ДГС Белица“ – директор Иван Бакъшов и ще бъдат предварително разположени в центъра на града.

25.12.2023 г. – 11.00 ч. – Сцена пред читалището – Коледен концерт с участието на Фолклорен ансамбъл и танцови групи при НЧ “Георги Тодоров 1885“ гр. Белица, Коледен базар на местните производители на сувенири от Работилница за традиционни занаяти „Планински знаци“ и Социални услуги- Белица.

САМОКОВ

Служители на Община Самоков украсяваха днес коледната елха в центъра на града за предстоящите коледно – новогодишни празници. Официалното запалване на светлините на коледното дърво ще бъде на 1 декември от 17:30 часа, съобщиха за БТА от общинската администрация.

Украса се поставя и в целия град - по стълбове, кръстовища и дървета, като по този начин градът ще се зареди с празнично настроение. За запалването на светлините от Община Самоков са подготвили спектакъл със специалното участие на Искрен Пецов, Дядо Коледа, ледената кралица Елза и вълшебствата на Икар. Приказните герои, заедно с всички присъстващи, ще запалят коледните светлини и ще дадат старт на коледно-новогодишните тържества, които изпълват празничния календар през декември, добавиха от общинската администрация.
В неделя падна и първият сняг в курортния комплекс "Боровец".

СЕВЛИЕВО

Коледната елха и коледните светлини на град Севлиево ще грейнат на 1 декември, съобщават на страницата си от местната администрация.
На площад „Свобода“ ще бъде посрещнат и Дядо Коледа, а в тържеството ще се включи и „Малка театрална компания“ заедно с възпитаници на Детски комплекс – Севлиево, посочват от Община Севлиево.
Организаторите информират, че ще има подаръци и изненади за най-малките дошли да видят Дядо Коледа.
Запалването на елхата и празничните светлини е дългогодишна традиция, на която Община Севлиево държи за поддържане на коледното настроение на своите съграждани и гостите на града, посочиха за БТА от местната администрация.

ПЛЕВЕН

Джуджето Слушко - Непослушко ще опита да влезе в чужда роля, дали ще успее? Това предстои да разберем от приказния детски спектакъл, който тази година ще предшества запалването на светлините на коледната елха пред сградата на Община Плевен. Началото е в 17.30 часа на 1 декември /петък/, мястото по традиция е централният площад „Възраждане”. Компания на Слушко - Непослушко ще правят Джуджанка, Снежанка, в песните и танците ще се включат и други приказни герои, както и най-любимият и дълго чакан от децата – Дядо Коледа. Всички на площада ще отброят секундите, когато кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов, заобиколен от малките театрали, ще запали светлините на коледната елха.

И тази година малките зрители ще бъдат зарадвани с лакомства, на финала ще има и празнична заря.

РАЗГРАД
Светлините на Градската коледна елха в Разград ще бъдат запалени на 6 декември, Никулден, съобщиха от Общината.

В тържеството, на което ще бъдат запалени светлините на елхата, ще участват актьори от Театрално-музикалния център в Разград и възпитаници на различните школи в града.

На тържеството ще пристигне и самият Дядо Коледа. Коледното дърво вече краси централния площад в града. Елхата е поставена на ново място - в тревната площ зад паметника на Майстор Манол.

Дървото е деветметров смърч от базата на Общинското предприятие “Паркстрой“ в Гецово, информираха от общината. Със запалването на светлините на елхата започват и проявите, включени в коледно-новогодишната програма.

През целия декември местната управа ще предложи на жителите и гостите на града множество празнични събития, които ще преминат под наслов „Коледна магия“. Новогодишната нощ жителите и гостите на Разград ще посрещнат заедно с група Soda A'coustic, фолклорната изпълнителка Галина Димитрова и Капанския ансамбъл.

За най-малките жители на общината пред Общинския културен център ще има детско влакче, въртележка и други атракции. Също там ще бъде поставена коледна къщичка, декорирана като фотографски кът, където по няколко часа всеки ден Дядо Коледа ще чака малчуганите, за да се снимат с него.

По желание на родителите добрият старец ще може да раздаде и подаръците на техните деца. До къщичката ще има и кутии за дарения за благотворителни каузи. Над тези забавления за малчуганите ще се извисява осемметров, надуваем Дядо Коледа.

И тази година децата на Разград ще могат да се повозят из площада с влакчето на белобрадия старец. Докато те се забавляват, родителите им и ще имат възможност да посетят Коледния базар.

#Коледна елха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници