Изгорялата къща в Созопол е на Дарик, потвърдиха от радиото

Изгорялата къща в Созопол е на Дарик, потвърдиха от радиото
Предположението на Радев е, че палежът е умишлен, тъй като преди 1-2 години е имало предхождащ опит за пожар. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изгорялата къща в Созопол е собственост на Дарик имоти, заяви собственикът на Дарик радио Радосвет Радев.

Предположението на Радев е, че палежът е умишлен, тъй като преди 1-2 години е имало предхождащ опит за пожар, предаде БГНЕС.

Според него палежът на къщи в Созопол е някаква нова мания, нещо като паленето на коли в София преди време. Къщата е паметник на културата от местно значение и от Дарик са имали планове за нейното възстановяване в цялото й великолепие, каза Радев.

Той не може да си обясни такова варварство с трима загинали, което с нищо не оправдава извършителите. Екипи на Дарик радио от София и Бургас пътуват към мястото на инцидента, каза той.

Къщата има застраховка и Радосвет Радев е категоричен, че тя ще бъде възстановена в предишния си вид. Въпросът е драмата със загиналите хора. Те са били наематели на търговски принцип, от които собствениците са били много доволни като такива.

По-рано в петък вътрешният министър Цветан Цветанов също изказа съмнения, че пожарът на старата къща вероятно е умишлен.

Жертви на пожара, който се разрази в нощта срещу петък, станаха Диана Георгиева и нейните възрастни родители. Оцелял е само съпругът й – Георги, който скочил от втория етаж на къщата. Майката на Диана е била с инсулт и неподвижна на легло. Двамата синове на семейството не са били у дома при пожара.

Огънят обхванал втория етаж на къщата около полунощ. Екипи на пожарната са се отзовали веднага на подадения сигнал и са успели да изгасят пожара към 3.00 часа.

Георги Георгиев е в шок от случилото се. Усетил миризма на нафта, преди да избухнат пламъците. Съседите разказват, че преди повече от седмица е имало друг опит за палеж.

Семейството е от Добрич. Георгиеви имали малко заведение край морето.

#Радосвет Радев #Дарик радио #Георги Георгиев #стар град #Диана Георгиева #пожар #къща #Созопол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници